BMW 3-Serie: informatie over bmw op lpg of g3

Bouwjaar: 1994

ben zins kort aan het zoeken naar een bmw e36 compact op gas maar heb niet veel informatie over bmw op gas dus de vraag is of bmw ook storings gevoelig is op gas en of de motor het ook wel aan kan kan iemand mij aan informatie helpen weet wel wat van andere autos op gas maar niet van bmw

marco7126

Geplaatst door marco7126 (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

alex207 (0), 18 jaar geleden

heb zelf diverse bmw op gas gereden.rij nu ook nog een e46 3.16i op lpg.nooit problemen gehad met de bmw.soms hoor je wel eens iets over lekkende koppakkingen maar ben zelf van mening dat als je de bmw pas in toeren jaagd indien goed op temparatuur er weinig problemen te verwachten zijn naar mijn ervaringen.

andreasknol (0), 18 jaar geleden

Ik heb ook verschillende BMW's gehad, waarvan een E36 uit 1994 op gas (geen G3) en rij nu weer gas G3 in een E46. Nooit problemen gehad met het gassysteem. Volgens mij is Vaille de partner van BMW op het gebied van gas, dus als je zo'n systeem met multi injectie hebt, dan is dat zeer betrouwbaar.

Inderdaad komen lekke koppakkingen wel voor. Ik heb dat beide keren gehad, zo rond de 180 - 200 duizend kilometer. Maar dat ligt niet zo zeer aan gas, ook als deze M43 en M43Tu motoren op benzine lopen wil de koppakking nog wel eens gaan lekken. Dat kun je eventueel meecalculeren in je aanschaf. Ik heb hiervoor diesel gereden, BMW 325td, en was met de huidige dieselprijzen 2000 - 2500 euro per jaar meer kwijt aan die wagen dan de huidige op G3. En zelfs nu ik de koppakking heb laten repararen voor 1300 euro, kan dat dus nog steeds uit. Vraag anders bij aankoop, als je wagen rond de 150 - 200k heeft gereden, of de pakking is vervangen en een factuur hiervan.

marco7126 (0) PRO, 18 jaar geleden

nog bedankt voor de tips ik zal er aan denken

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.