BMW 3-Serie: Inhouden 320d

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 320d 150 pk

Hallo allemaal,

Ik heb heb een een 320d Touring 150pk, 179000 km. Als ik met de auto rustig rijd in de 2e versnelling en ik wil rustig versnellen dan houdt de auto een beetje in. Als ik hetzelfde doe maar dan het gaspedaal in één keer wat dieper indruk, dan versnelt de auto wel zonder schokjes. Als ik de bijvoorbeeld een rotonde neem in de 3e ipv de 2e versnelling is het inhouden nagenoeg weg. Ik heb de auto laten uitlezen bij de BMW dealer maar alle waarden blijken goed te zijn. Zij dachten dat het misschien in de aandrijving zou kunnen zitten. Wat ondertussen is gedaan is nieuwe LMM , nieuwe vacuümslangetjes, EGR schoongemaakt.
Wat met opvalt is dat als ik de stekker van de LMM loskoppel en dan ga rijden, dan is het probleem volledig weg. LMM is dus nieuw en kan volgens het probleem niet zijn. Tevens is daarmee, volgens mij, ook uitgesloten dat het probleem in de aandrijving zou zitten. Hij doet het soms ook in de derde en vierde versnelling en alleen als je normaal gas geeft. Alleen bij plots het gas dieper indrukken is er geen probleem.
Wat me ook opvalt is dat de auto bij gas loslaten, zeker als de motor nog koud is, abrupt inhoudt, een beetje "duikt" zeg maar.
Heeft iemand een idee wat dit zou kunnen zijn?

Met vriendelijke groet,

René

René 320d Touring 150 pk

Geplaatst door René 320d Touring 150 pk (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

sinterklaas (0), 14 jaar geleden

OMDAT er een nieuwe luchtmassameter opzit wil toch niet zeggen dat dat het niet kan zijn.
is deze door de dealer erop gezet en juist geprogrammeerd.
Ik had ook een maandagochtend bmw met de meest rare kwaaltjes waaronder ook de lmm
dat geintje had me 490 euro gekost maar moest toch weer terug omdat hij opnieuw ingelezen moest worden.
daarna storing/inhouden weg. Ik zeg niet dat het bij jou ook zo moet zijn want er zijn nog tig dingen die dit kunnen veroorzaken.
Brandstofpomp ?
opvoerpomp?
Egr klep?
etc etc etc

bmw320cd (0), 14 jaar geleden

Ik heb dus het zelfde probleem, als ik de snelweg wil op rijden houd hij in en als ik optrek en als dan weer opnieuw gas geef (soms 2 keer achter mekaar) dan schiet die als een gek na voren dan voel je gelijk weer de turbo. Je ziet de diesel meter helemaal na 2l gaan terwijl hij inhoud. En het gekke is hij doet het niet de hele tijd dat is zo vreemd. Ik weet als je brandstof kapot is dat als je dat gas geef en echt volledig weg valt maar dat heb ik gelukkig niet. Zodra ik wat meer weet post ik het wel, ook dacht ik eerst de magneet klep maar dat hoort hij aan tegeven met uitlezen en dat was het niet.

CIVICCOUPE66 (0) PRO, 14 jaar geleden

laat effe turbo/dieseltest doen bij dealer...en je weet wat er gelijk stuk is...kan vacuumslaeng/turbo/lmm /egr/ etc.. van alles zijn...

bmw320cd (0), 14 jaar geleden

Bedankt voor de tip Bayrak,

Ik zie dat je een specialist ben in BMW's zou jij dat niet kunnen doen?

Gr.
Jordy

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.