BMW 5-Serie: inhouden auto

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 530d

Best mensen,

Ik zit met het volgende probleem. Mijn auto (automaat) houdt zich soms in bij het optrekken tot circa +/- 1600 toeren, vervolgens pakt ie weer alles met volle gas op. De toerenteller springt dan opeens van 1600 richting de 2500 toeren. Totdat ik +/- 1600 toeren heb bereikt lijkt het alsof de auto een zwaar voertuig trekt. Dit gebeurt onregelmatig eens om de paar dagen.

Wat kan het zijn of wat is de oorzaak hiervan?

Bvd.

Met vriendelijke groet,
Yusuf

Black Sea

Geplaatst door Black Sea (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

jan T (20) PRO, 14 jaar geleden

lijkt me verstandig om het storinggeheugen uittelezen en rijdend de meetwaarde blokken na telopen om te zien of de turbvodruk goed is en de lmm de goede waarde aan geeft.

groetjes jan.

Black Sea (0), 14 jaar geleden

Jan,

Ik heb morgen om half 9 een afspraak bij de dealer voor een kleine onderhoud. Hij zal daarbij ook worden uitgelezen. Ik heb deze auto sinds enkele weken in bezit. Van de vorige dealer die hem in onderhoud had, heb ik te horen gekregen dat ongeveer 2000 km terug de turbo was vervangen.

Hij doet het alleen bij het optrekken. In de andere versnellingen en hogere snelheden gaat alles goed.

jan T (20) PRO, 14 jaar geleden

nou jo we wachten de uitkomst af.

groetjes jan.

Black Sea (0), 14 jaar geleden

Dag mensen,

Ben vandaag langs de dealer geweest. Auto staat daar nog steeds. Na het uitlezen geen foutmeldingen. Echter de klep in mijn inlaatspruitstuk is stuk deze word vervangen, verder stabilisatie reactie stangen voor moeten worden vervangen, omdat er speling in zit. En de hardyschijf onder de auto wordt vervagen. De rubbertjes vertoonden scheuren.

Dit allemaal is een duur grapje....

Over de probleem met het inhouden het volgende: De dealer durft niet zeker te zegggen of dit te maken heeft met de inlaatspruitstuk, maar geeft wel aan dat het met een plaatsen van een nieuwe inlaatspruitstuk het kan veranderen. ????

Morgen is de auto klaar en kan ik hem ophalen.

Groet Yusuf

jan T (20) PRO, 14 jaar geleden

nou je wachten het resultaat af.

groetjes jan.

Black Sea (0), 14 jaar geleden

Heb vandaag de auto opgehaald en een lange stuk gereden. Ik voelde meteen dat de auto wat levendiger is geworden en ben voorlopig nog niks tegen gekomen. Dus hopelijk is het goed.

Nog een vraagje:

Ik heb een sport stuur. Als ik aan het sturen ben (maakt niet uit rijdend of stilstaand) hoor ik een soort schuurgeluid van rubbers of kabels die langs elkaar schuren waarschijnlijk. Ik heb het bij de dealer voorgelegd. Deze zegt dat het normaal is, omdat er achter in de stuur een hydraulische pomp zit en kabels lopen door een ringetje. Ze zeggen dat het hierdoor komt.

Hoe denken jullie erover of zijn jullie ermee bekend?

Groet Yusuf.

jan T (20) PRO, 14 jaar geleden

dat zou kunnen want de wikkelveer kan geluid maken en het stuur kan ook een schurend geluid maken op de kappen.

groetjes jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.