BMW 5-Serie: inhouden bij volgas wegrijden in 1e versnelling

Bouwjaar: 1996

Sinds kort rijd ik een 518i uit 1996. De laatste tijd heb ik problemen bij het wegrijden in de 1e versnelling. Als ik hierbij te veel gas geef houdt de motor zodanig in dat het lijkt of hij stilvalt (bokken). De motor valt niet stil, want volgens mij pakt de motor wel weer op maar gaat daarna weer meteen hetzelfde doen.
wie kan mij helpen???

Gompie3296

Geplaatst door Gompie3296 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

geert3472 (0), 18 jaar geleden

misschien je brandstofsysteem een keer na laten kijken.
Je kan ook van die flesjes kopen die je brandstofsysteem schoonmaken. wil wel eens werken

monsterbmwdriver (0), 18 jaar geleden

Wanneer is je benzinefilter voor het laatst vervangen? Die kan versleten zijn. Kijk anders goed bij je motorblok of je benzine kan ruiken, dan is er misschien een slangetje gescheurd. En idd, schoonmaakbenzine kan ook helpen:)

Gompie3296 (0), 18 jaar geleden

Als het een brandstofprobleem is, moet het zich dan niet in alle versnellingen openbaren. Nu heb ik dit probleem alleen in mijn 1e versnelling. Vanaf 900/1000 toeren optrekkenin de 2e versnelling gaat gewoon goed, zonder inhouden e.d.

monsterbmwdriver (0), 18 jaar geleden

Weet je, ik had exact hetzelfde probleem met mijn E30:) In de andere versnellingen kwam ik goed weg. Maar ik rookk een gore benzinestank van onderuit m'n motorkap en ik zag een gescheurd slangetje, dat het probleem bleek te zijn. Heb ik eergisteren vervangen en alles werkt weer. Mijn theorie is dat als de auto lang stil gestaan heeft de leiding bij het lek leeg gelopen is en dat de benzinepomp de eerste seconden dan de leiding moet volpompen, en dat de motor die eerste seconden te weinig brandstof krijgt.

Gompie3296 (0), 18 jaar geleden

Brandstofsysteem nagelopen, maar geen afwijkingen gevonden. het probleem doet zich ook voor als ik al een heel stuk gereden heb (+/-150km). Nog andere suggesties?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.