BMW 324d: inspectie lampje blijft branden

Bouwjaar: 1987

Ik heb sinds kort een BMW 324D uit 1987, de motor blinkt nog van niewigheid en de gehele auto is o.k, alleen blijven 2 lampjes contineu branden. 1 orange blokje en 1 rood blokje van de inspectie/olieverversing.
Dit blijft contineu branden ook als de motor uit is, is dit gewoon stuk of meld hij alsnog iets?
Hoor het wel...

M.Man

Geplaatst door M.Man (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Drufus2404 (0) PRO, 20 jaar geleden

dit is je service melder even laten resetten bij een garage
maar dit betekent waarschijnlijk ook dat hij een beurt moet hebben

groeten
Marc

arnold690 (0) PRO, 20 jaar geleden

Dit model heeft nog batterijen in het combi-instrument,als het bovenstaande van Marc niet helpt moeten daar nieuwe in en die moeten er ingesoldeerd worden dus.. zou een specialist opzoeken die deze modelserie nog kent

M.Man (0), 20 jaar geleden

Dat het gereset kan worden dat snap ik zelf ook wel, het probleem is dat de des betreffende lampjes altijd blijven branden. In het donker valt dit goed op! dit geeft later misschien problemen met mijn alarmsysteem? (stroomlek?)
Arnold, ik zal kijken of het aan die batterij ligt, alvast bedankt, M.Man

M.Man (0), 20 jaar geleden

Beste Arnold, kan niet vinden wat jij bedoelde maar is het niet zo dat als de batterijen op zijn dan ook niet de lampjes branden?
Weet iemand dan ook waaraan het ligt als de toerenteller het niet doet, heel af en toe springt hij aan voor 2 seconden, maar voornamelijk blijft hij uit.

arnold690 (0) PRO, 20 jaar geleden

Nee,dat is niet zo,haal de klok er maar uit,haal de achterkant los en dan zie je de gehele printplaat voor je met erin gesoldeerd 2 batterijen,die vervangen door nieuwe[oplaadbare]en dan is de kans groot dat ook je toerenteller het weer doet....

M.Man (0), 20 jaar geleden

Ik zal de klokken-unit uitbouwen voor de batterijen want ze zijn inderdaad te vervangen, zal je hiervan op de hoogte houden. Volgens zeggen zit de toerentalsensor bij de poelie van de v-snaren? kan deze sensor niet vinden, mijn toerenteller doet het nl niet. op www.boltuning.nl werd duidelijk aangegeven waar dit moet zitten maar ik heb een diesel 2.4 en is blijkbaar anders of zoiets, reactie's zijn welkom.
________M.Man___________

Johnny5752 (0), 19 jaar geleden

BMW KIS bellen, die weten precies welke sensor waar zit en het is nog gratis ook

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.