BMW 3-Serie: instrumentenpaneel,richtingaanwijzer geen waarschuwings lampjes

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 320i

Hallo daar. Deze BMW( 320i, E46 uit 2004) heeft het volgende probleem:Volgens de klant begon het probleem nadat hij de richtingaanwijzer schakelaar een beetje"forceerde" Het probleem is dat: de waarschuwingslampjes voor de richtingaanwijzer niet werken. De richtingaanwijzer "klikt" ook niet meer. Het instrumenten paneel heeft ook geen verlichting meer"(Het paneel is donker"). De indicatie lampjes voor stadsverlichting en voor het grootlicht werken ook niet meer. De "controls"(ik kan geen Nederlands woord ervoor bedenken op het moment!) aan de linker kant van het stuur werken ook niet(luidspreker volumeregeling,tuner enz). Met de Bosch KTS hebben we de volgende codes eruit gehaald:87(Body bus open circuit in wiring) en BE (Data difference with respect to light switching centre invalid operation range). Ik kan communiceren met het instr.paneel.Met de actuator test kan ik alles laten werken.Heeft hier iemand van jullie BMW specialisten ervaring mee? Gaat de communicatie via de richtingaanwijzer schakelaar en is deze defect?
Groeten
John

John5720

Geplaatst door John5720 (0) PRO , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

John5720 (0) PRO, 14 jaar geleden

Ik heb vandaag met de klant gepraat en na overleg hebben we besloten dat de klant ermee naar de BMW dealer gaat.(Ik was er niet van overtuigd dat we de juiste diagnose konden stellen, en ik begrijp dat als er een nieuwe module op moet deze gecodeerd moet worden wat wij hier ook niet kunnen.
De klant heeft me beloofd ons te laten weten wat de oplossing is, en als het zover is zal ik er jullie van op de hoogte brengen.
Groeten ui Nieuw Zeeland,
John Gijsbers

Top 150 plaatser

John5720 (0) PRO, 14 jaar geleden

Hallo. Nou dit probleem is opgelost! De klant belde me van de week op. Zijn auto is gerepareerd. De dealer heeft inderdaad het probleem gevonden. Het was een kapotte klimaat module. Het rare was dat die nog wel werkte!De klimaat module trok de can bus blijkbaar inderdaad naar 0 toe! De klimaat regeling had blijkbaar een hele hoop (lage spannings)foutcodes.Hun hebben toen(volgens de klant)de module los gehaald. En toen hebben ze het eerst uitgeprobeert met een module uit een andere auto voordat ze er een nieuwe ingezet hebben.(Dat is een voordeel dealers hebben,die hebben meestal wel een zelfde auto in de showroom staan of zo!)
Groeten uit NZ

Mercury (0) PRO, 14 jaar geleden

Bedankt voor de feedback, interessante storing. (en een keurige dealer overigens)

1 vraagje, waar slaat deze mededeling op?:

Top 150 plaatser ???????

gr

Mercury moderator problemcar

John5720 (0) PRO, 14 jaar geleden

Top 150 plaatser, dat is er per ongeluk "ingeraakt!"
Groeten,
John

Mercury (0) PRO, 14 jaar geleden

okay, duidelijk

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.