BMW 1-Serie: kabelaansluiting 1-serie e87 , stekker x11006 , kabel A9 RT/BR

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1800cc

Bij de montage van de trekhaak en de na-inbouwkabelset kan ik aftakking A9 in stekker x11006 niet kwijt. stekker x11006 zit niet in de zekeringskast. waarschijnlijk had ik de andere kabel moeten hebben voor de 1-serie, die kabel zonder aftakking A9.
Deze kabel heb ik echter nu helemaal ingebouwd in de auto van mijn vader. Omdat er een aftakking meer in zit moet het probleem toch op te lossen zijn door een aanpassing bij de contactdoos of iets dergelijks. wie kan mij helpen. nu doet daglicht etc het wel, remlicht doet het niet van de aanhanger en het rechter knipperlicht niet.

eric1972

Geplaatst door eric1972 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 1-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

GJBAutos (0) PRO, 13 jaar geleden

Dus je hebt een kabel van een ander type auto in een 1 serie gebouwd? Denk niet dat je daar nog uit komt.

gr Martin

eric1972 (0), 13 jaar geleden

kabel is origineel voor een 1-serie, kwam er bij het inbouwen achter dat er voor de 1-serie twee soorten zijn, denk dat het te maken heeft met wel of geen pdc. deze auto heeft geen pdc.

gr eric

GJBAutos (0) PRO, 13 jaar geleden

Volgens mij maakt het PDC niet uit. Je moet meestal 3 draden extra aansluiten 1 voeding 1 vanaf de lichtschakelaar en 1 van het achteruit rij licht volgens mij, als je een verkeerde kabelset hebt raakt de LCM in de war en krijg je allerlei rare storingen. Aftakking a9 zegt me niet zoveel is waarschijnlijk een benaming die de kabelset module heeft bedacht. Er staat zeker niet bij wat A9 is?

gr Martin

onnut (0), 13 jaar geleden

zou deze aansluitinig op een blauwe stekker aangesloten moeten worden en is het een rood/violet of rood/blauwe draad? voeding?

Arnold684 (0) PRO, 13 jaar geleden

Komt vaker voor bij de E8X en E9X modellen dat de betreffende stekker niet in de junctionbox zit, ff een stekker regelen bij de dealer en inpluggen.
Niet vergeten dat de trekhaak kenbaar gemaakt moet worden aan de auto middels een programmering.

GJBAutos (0) PRO, 13 jaar geleden

Waarom moet de trekhaak eigenlijk kenbaar gemaakt worden aan het systeem, heb toch al aardig wat trekhaken aangesloten en tot nog toe is dat niet nodig geweest.

gr Martin

Arnold684 (0) PRO, 13 jaar geleden

Weet niet of je originele of imitatie monteerd, imitatie word niet door het boordnet herkend als deze word toegevoegd via de ISSS.
Omdat dit type boordnet alles regelt via de can-bus en om problemen in de toekomst met een programmering te voorkomen, dus storing op de bus is het raadzaam om altijd een originele set te gebruiken.
De verlichting zal op zich ook wel werken dat is het probleem niet.
De kans is erg groot, zeker met de nieuwste caravans met led-verlichting of met een 3e remlicht dat je lichtmeldingen krijgt door een foutief geregistreerde stroomafname.
Niet te onderschatten is een eventueel probleem met de ruststroom, als er een vreemd moduul aan de bus hangt kan het zijn dat de wagen onterecht gewekt word.
Ook is het zo dat als er problemen zijn met de aanhanger/caravan verlichting het aanhangermoduul niet tevoorschijn komt in het diagnose overzicht.
Zoalng als jij er geen problemen mee hebt, heb je geluk, zodra mensen met hun auto bij ons komen met een imitatie kabelset doe we er niks mee, zit er wel een originele set in en komt de AHM niet voor in de diagnose word ie eerst geprogrammeerd en dus toegekend.

GJBAutos (0) PRO, 13 jaar geleden

Niet orgineel maar wel van een bekend merk en voertuig specifiek, van die diagnose kan ik wel begrijpen maar voor het functioneren kan zou het niet uit moeten maken omdat je de stroom die gebruikt wordt voor aanhanger/caravan rechtstreeks van de accu afhaald en de module slechts de signalen van de auto gebruikt voor zijn eigen schakelingen.

gr Martin

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 1-serie of stel zelf een nieuwe vraag.