BMW 3-Serie: kachel in de war!

Bouwjaar: 1997

hallo, ik zit met volgend probleempje,
de kachel/klima blaast allen van voren, geen ruit of voet gedeelte, de stand van de blazer doet het nog wel en temperatuur is ook prima, erg lastig in de winter.
Dit alles is begonnen na het vervangen kachel/klima paneel, want daar begon het mee, die was al helemaal in de war, bij het starten deet ie niks na wat gevriemel op de stekker ging ie wel weer aan maar na paar minuten weer uit.
In eerste instantie leek het probleem na het vervangen van het paneel wel opgelost, maar kort erna is dit nieuwe huidig probleempje dus ontstaan, wie heeft raad?

gorban

Geplaatst door gorban (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

mr-moh (0) PRO, 18 jaar geleden

het kabeltje wat vast zit aan de knop waarmee je de luchtstroom kunt regelen is waarschijnlijk losgeschoten.Deze knop kun je gewoon rond draaien voor de lucht naar de voorruit of bij je voeten of de roosters,kijk bij het draaien aan knop of de mechanisme bij de passagiersvoeten beweegt, je moet wel het een en ander los halen,trouwens hier zit ook de weerstand voor de aanjager snelheden, zwarte stekker met groen/zwate kabels, stuk of vier,deze vervangen door een nieuwe, mvg.

gorban (0), 18 jaar geleden

het betreft hier een digitale klimaat regelaar zonder draaiknoppen, maar toetsen, enige draaiknop is voor regelen van koude/warme lucht. Dit alles is verbonden via een stekker, soort skart kabel, die op z'n plek wordt gehouden door een klem, kan m.i. niet losraken. Ik heb al gekeken naar loszittende pinnetjes in de stekker, is niet het geval,mvg

gorban (0), 18 jaar geleden

Volgens mij moet het iets zijn wat de luchtverdeling zelf regelt, soort verdeel kastje of mechanisme, nou weet ik alleen niet hoe ik daar het beste bij kan, is het onvermijdelijk om het dashboard eruit te halen of zou ik daar ook vanaf de motorkant bij kunnen?

TesT (0) PRO, 18 jaar geleden

Is het nieuwe paneel wel gecodeerd ????

gorban (0), 18 jaar geleden

Ik heb geen idee, dus je kan niet zomaar overplaatsen?
Ben nog bij de dealer geweest om het te laten coderen/aflezen, ze hebben nog van een zelfde model 3-serie het paneel geprobeerd, die deed helemaal niks. Ik heb de mijne bij de sloop gehaald en heb volgens mij nog geluk gehad dat ie nog iets doet...ha,ha, mvg.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.