BMW 3-Serie: Kachel / ventilator doet het niet op alle standenBMW 3 serie e36

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600i

Hallo,

Wie kan mij helpen met het volgende probleem. Mijn kachel doet het niet op alle standen, namelijk hij doet het tot ongeveer stand 2 a 3 en de rest van de standen gaat de kachel niet harder. Ik denk zelf de kachelweerstand. Als dit het geval is kan iemand mij dan zeggen waar deze exact zit? Verder heeft de kachel het probleem dat de temparatuur niet te regelen is hij wordt warm en kan niet zachter gezet worden. Is dit misschien een geval van vervuiling, zo ja hoe maak ik de kachel schoon? Als ik de auto uit zet dan lijkt het ook of de ventilator blijft lopen, met andere woorden je hoort de kachel heel zacht nog een tijd doorlopen waarna deze stopt (plus minus 15 minuten).

Verder wil ik graag weten of ik de stoelsensor van de airbag aan de passagierskant gewoon kan vervangen zonder ergens rekening mee te houden (resetten).

Graag zie ik jullie antwoorden tegemoet!!

Al vast bedankt.

breedje

Geplaatst door breedje (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

MJ (0) PRO, 13 jaar geleden

De stoelsensor is een matje op het zitvlak wat een weerstand heeft van 30k-100kOhm Die gaan kapot als er zware puntige bagage op wordt gezet. Als de mat kapot is gaat de airbag lamp branden. Na het vervangen van de mat moet de storingcode gewist worden om de lamp definitief uit te krijgen. Dat kan bijv. met de software die bij een cheap diagnosekabeltje uit China wordt geleverd.
Als je de mat niet wil vervangen kan je ook een weerstand met diode de mat simuleren. De airbags blijven wel gewoon werken via de versnellingsopnemer.

De plaats van het pack met fanweerstanden kan je achterhalen op sites zoals realoem.com en bmwfans.info Je hoeft daar alleen de 7 laatste tekens van je auto's VIN in te vullen.
Dan kom je direct bij alle relevante onderdelen.

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Als het een E36 is, zit deze als het goed is op het motortje zelf, onder de parafan ( bij het ruitenwisser mechanisme )

Dat hij niet meer koude lucht wilt blazen kan aan de kachelkraan liggen.

Gr Stefan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.