BMW 5-Serie: kachel wordt niet warm

Bouwjaar: 1975, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.5

Hallo

Ik heb een bmw 525 e12 uit 1975.
Mijn probleem is dat de kachel niet warm wordt.
Ik heb alle slangen nagelopen en daar waar de koeling lekte heb ik de slangen vervangen, ook heb ik de thermostaat vervangen.
Om de boel goed te ontluchten heb ik de voorkant een stuk omhoog gezet, de kachel aangezet en de motor warm laten draaien. Ondertussen het scrhoefje op de thermostaat losgedraaid tot er vloeistof uit kwam.

niks heeft geholpen.
Wel wordt de voorruitverwarming een beetje warm zolang in niet rijdt, zodra ik ga rijden wordt ook deze blower weer koud.
De slangen van en naar de kachel zijn warm.

weet iemand wat het kan zijn en wat ik er aan kan doen?

alvast bedankt,

Joost

yoozt

Geplaatst door yoozt (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Punt (35) PRO, 14 jaar geleden

Joost spuit de radiateur eens door tegen de stroomrichting in .en vul hem eerst met een liter azijn.,alleen de kachel. De mijne is ook al oud maar stookt je nog steeds de tent uit. De kraan werkt wel goed?? Als de waterslangen in en uitgang beide warm zijn doen maar weinig passages hun werk.Succes.

yoozt (0), 14 jaar geleden

ok dus als ik het goed begrijp.

1 Doorspoelen
2 zonder koelvloeistof alleen een liter azijn? dan de motor ook aanzetten? of alleen de kachel? spoelt hij zonder motor aan dan ook door?

bedankt alvast

Punt (35) PRO, 14 jaar geleden

Ik bedoel alleen de kachel want die is makkelijk te spoelen maar wel afzonderlijk. Haal de aan en afvoer los en verbindt aan ieder mondje een slang van een meter lengte dan vullen met een ontkalker of azijn. Laat het een aantal uren inwerken .dan doorspuiten met geweld en de zooi opvangen in een emmer. Kan je het herhalen en je kan gelijk zien wat je opvangt.Bmw schrijft voor iedere 2 jaar verversen van de vloeistof. Er is nu ook longlife G13 aan te bevelen. Na de behandeling na spoelen met water. Groeten.

yoozt (0), 14 jaar geleden

super! dank je wel, ik laat het weten of het gelukt is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.