BMW 3-Serie: kachelmotor E36 gaat steeds "stuk"

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine

Ik heb een BMW e 36 met het volgende probleem,

Een tijdje geleden deed mijn kachel/blower het niet, gelezen nagevraagd werd mij verteld dat het aan de weerstand zou liggen van de kachel (kachelweerstand). Nieuwe kachelweerstand gehaald bij de BMW dealer, geplaatst en.... nog steeds niets. Dus zou het aan de kachelmotor liggen (kon niet anders). Een "bekende" zij dat die het wel kon repareren, zo gezegt zo gedaan. Deed het super! Jammer genoeg voor een uur. Daarna een 2de handse kachelmotor gehaald, deed het ook anderhalf uur en toen niets meer. Elke x een lange rit gemaakt na het plaatsen dus tijdens het rijden was er niets aan de hand. Ik denk dat het misgaat wanneer ik de auto weer start?

Hoop dat het een beetje duidelijk is, de kou en beslagen ramen maken het er niet makkelijker op dus hoop dat iemand het probleem (her)kent.

(Getypt met telefoon, sorry voor eventuele fouten)

Gr

BMWE36/93

Geplaatst door BMWE36/93 (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

MJ (0) PRO, 10 jaar geleden

Het kan overal zitten in het circuit. Zekering(houder), connector, schakelaar, draadbreuk ect. Ik ben bang dat het zoekwerk met een meter wordt.

GJBAutos (0) PRO, 10 jaar geleden

1 x gerepareerd, iets wat niet echt mogelijk is
1 x een 2e handse waar de kans ook groot is dat hij kapot is of snel kapot gaat.

De kans groot dat het wel gewoon aan de kachelmotor ligt, vaak willen ze het nog wel een tijdje doen totdat ze te heet worden en het dan begeven.

gr Martin

BMWE36/93 (0), 10 jaar geleden

Dank jullie voor de snelle reactie's, en gerepareed: hij zie dat er een soort van zekering is dat gesprongen was en hij iets anders gesoldeerd (vervangen?) heeft. Dit werd mij verteld, maar hij deed het toch echt. Maar dan ga ik even opzoek naar een nieuwe kachelmotor en hopen dat het dus gewoon daaraan ligt. Want dat zoekwerk... is een beetje te koud daarvoor nu :)

Iemand enige tips waar ik een nieuwe kachelmotor kan halen?

Nogmaals bedankt voor de snelle reacties..

rover200vi (0), 10 jaar geleden

Dat ligt eraan er zijn verschillende.. Zo kun je kiezen uit versies voor een hatchback(compact). En dan is het ook weer verschillend voor als je airco hebt of niet.

BMWE36/93 (0), 10 jaar geleden

Ik heb een 325 cabrio 1993/4 zonder airco, BMW dealer gecontacteerd en kom bij de 400,-. Iemand andere tips?

rover200vi (0), 10 jaar geleden

Dat kan kloppen maar ik heb hem wat goedkoper gevonden:
http://www.mister-auto.nl/fl/interieurve...

Dit is de versie voor als je geen airco hebt. Maar ik zou voor de zekerheid hem even vergelijken met wat je er nu in hebt zitten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.