BMW 3-Serie: kilometerteller en snelheidsmeter werken niet meer

Bouwjaar: 1987

Hallo,
Mijn kilometerteller en snelheidsmeter werken niet meer. Ik heb olie ververst. kleppendeksel schoongemaakt en luchtfilter schoongemaakt. Verder de radio vervangen. Na deze klusjes deed hij het niet meer.

Weet iemand wat de oorzaak zou kunnen zijn? Misschien heb ik ergens een draadje losgetrokken, of dat er een zekering kapot is?

groet Richard

hqrdeweerd

Geplaatst door hqrdeweerd (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

bmw-ton (0), 18 jaar geleden

Hallo,

Misschien zit er in de radio aansluiting een snelheids signaal, die je per ongeluk heb aangesloten.
Bij me E36 zit deze draad er wel(voor automatisch volume van radio).
Anders de aansluiting op het diff nakijken.

Alex218 (0) PRO, 18 jaar geleden

Heb je voor de radio nieuwe draden moeten trekken of gebruiken? Of inderdaad spanning ergens anders vandaan gehaald? Trek die radio er eens uit om te zien of het dan wel weer werkt.

Een E30 heeft geen snelheidsgestuurd volumeregelaar. Zonder radio geen succes? Dan eens op de sloop kijken voor een nieuw dashboardje.. ik zie en hoor ze de laatste tijd vaker stukgaan van de e30. Zorg wel dat je de juiste meeneemt, dus heb je een 4 cylinder dan ook een dash uit een 4 cylinder halen en bij een 6 cylinder.. je raadt het al..

Zowel de toerenteller als de snelheidsmeters wijken af van een 4 of 6 cylinder

hqrdeweerd (0), 18 jaar geleden

Ik heb een ander dashboardje bij de sloop opgehaald en er in gezet, maar helaas de km-teller + snelheidsmeter doet het nog steeds niet. De aansluiting op het differentieel moet ik nog bekijken.
Kan het ook zijn dat ergens een massadraadje los is, waardoor hij niet werkt?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.