BMW 6-Serie: kleppen 633 csi

Bouwjaar: 1979, Brandstof: Benzine, Motorcode: 633 csi

hallo mijn vader heeft zich onlangs een 633 csi gekocht en wil hem op lpg ombouwen. nu is mijn vraag kan dit zo maar,of moeten er andere kleppen gemonteerd worden??

kim a

Geplaatst door kim a (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 6-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Petje57 (0) PRO, 17 jaar geleden

Geen probleem. Motoren zijn goed bestand tegen lpg.

Gr.

CeesBMW (0), 17 jaar geleden

Petje57, dat is wat kort door de bocht, de M30 motor had in 1979 nog geen harde klepzittingen, BMW meent dat als de motor z'on 40.000 km op loodhoudende benzine heeft gereden dat er geen problemen mee hoeven te zijn.

Mijn ervaringen met de M30 motor van voor 1984/85 (toen kregen ze harde klepzittingen), zijn dat ze over het algemeen probleemloos op LPG kunnen rijden, maar rijdt wel af en toe een tankje loodhoudende benzine leeg of voeg loodhoudend middel toe (Flash Lube). Bij een stevige rijstijl (en dat wil je in een 633i :-) zullen uiteindelijk de kleppen niet meer bij te stellen zijn en moet je de kop vervangen door een exemplaar van na 1984.

Bij een normale rijstijl kan je vele jaren plezier en financieël voordeel genieten van je motor op LPG !

Succes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 6-serie of stel zelf een nieuwe vraag.