BMW 3-Serie: Klokkenwinkel (combi) demonteren

Bouwjaar: 1992

In mijn 318is coupé heeft op de een of andere onverklaarbare wijze zich een klein spinnetje weten te nestelen in m'n tellers! Inmiddels is hij overleden en ligt nu onder de klokkenwinkel.

Om 'm toch nog een fatsoenlijke begrafenis te geven wil ik graag 't lijkje uit m'n klokkenwinkel krijgen. Hoe kan ik gemakkelijk het ruitje loskrijgen zodat ie er tussen uit valt?

Emerge

Geplaatst door Emerge (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

12 Reacties

stefan84 (0), 18 jaar geleden

stuur demonteren,2 kruisschroefjes losdraaien en je kan de hele tellerunit eruit halen,vervolgens kom je deze uitelkaar aan het draaien..let op bij het verwijderen van het stuur,merk het voor de zekerheid zodat je naderhand niet het stuur scheef hebt staan tijdens het rijden en je de boel 3x kan losdraaien

marcel6952 (0) PRO, 18 jaar geleden

hoeft nie persee stuur eraf,, kunt ook gewoon klok afplakken met tape voor beschadigingen tegen te gaan. En dan de klok naar rechts of links eruit schuiven.

Emerge (0), 18 jaar geleden

Maar dus in principe zou ik met die twee schroefjes bovenin 't lijstje de hele klokkenwinkel al los hebben?

stefan84 (0), 18 jaar geleden

ja idd,en dan kun je hem er zo uitwippen!

hoe wil jij dat doen zonder het stuur te demonteren marcel ???

bij mij lukt dat niet met stuur erop,van geen kant!of ik zit vast tegen het dashbord,of tegen 1 van de hendels!is tenslotte zo gebeurt!

marcel6952 (0) PRO, 18 jaar geleden

ja dat is ook wel zo stefan, maar ik heb zelf een coupe daarvan was de combi(klokkenwinkel) defect, en ik kon er net met het stuur te draaien, de combi langs weg krijgen.
Misschien heb jij een groter of ander type stuur.

stefan84 (0), 18 jaar geleden

daar zal het verschil wel inzitten marcel.

Emerge (0), 18 jaar geleden

Nou, het is me tot nu toe nog niet gelukt. Die twee schroefjes heb ik er al uit weten te krijgen, maar ik krijg met geen mogelijkheid beweging in de combi. :S

stefan84 (0), 18 jaar geleden

voorzichtig tussen dashbord en klokkenwinkel wippen met een dun plat schroevendraaiertje!neem bv een spanningszoeker!

precies tussen de 2 gaten van de kruis-schroef wippen!

succes

dbcruiser (0), 18 jaar geleden

is wel een handigheidje om die 3 stekkers uit combi te krijgen maar eens die los zijn kan je combi naar rechts ( door stuur iets mee te draaien ) er probleemloos uitkrijgen zonder stuur te demonteren.

stefan84 (0), 18 jaar geleden

als je die 2 schroefjes er al uit hebt,voorzichtig met een klein schroevendraaiertje (spanningszoeker)aan de bovenzijde in het midden wippen,dan kantelt hij wat en kun je hem een stukje naar je toe halen en dan de stekkers ervanaf halen,makkelijker is natuurlijk even je stuur te demonteren,is een halve minuut werk en je komt er beter bij.

Emerge (0), 18 jaar geleden

Het is gelukt. Bedankt!

stefan84 (0), 18 jaar geleden

en succes verder ;)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.