BMW 3-Serie: Slecht starten zowel warm als koud

Bouwjaar: 1994

Hallo daar,

Ik heb een 316i compact van 1994. Opzich rijdt hij best lekker, maar het starten is vanaf het begin al een probleem. Het duurt wel 20 seconden voor de motor aanspringt. Vervolgens loopt hij de eerste paar seconden ook niet lekker stationair, een kwaaltje dat hij wel eens vaker heeft. Wie kan mij vertellen waar ik het nog kan zoeken? Het zijn niet gewoon de bougies, volgens mij moet ik ergens bij een sensor gaan zoeken, maar ik zou zo direct niet weten waar. Help mij...

Verder heb ik nog een probleem met de centrale vergrendeling. Als ik de auto afsluit, dan gaan vervolgens de deuren weer open. Ik moet de sleutel gedraaid houden om de bestuurderskant te sluiten en dan moet ik omlopen naar de bijrijderskant om ook deze deur te sluiten..

Is dit een problemcar of wat?

Alvast bedankt voor de tips!!!

Elen

Geplaatst door Elen (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

stefan84 (0), 18 jaar geleden

hallo koen

laat hem allereerst eens uitlezen en kijk wat daar uit komt..zijn er geen foutcode's te zien,kijk dan eens na valse lucht,denk dan aan een kapotte slang,lekke pakking (inlaat)
hoeveel km heeft hij gelopen ?

dat probleem met de deurvergrendeling zegt me iets over een deur die niet goed sluit,dan misschien niet letterlijk genomen.heb het eens meegemaakt dan de schakelaar onder de motorkap losgetrild was ( stelschroef )zodat de schakelaar niet meer in werd gedrukt terwijl de kap toch dicht was..en toen had ik hetzelfde probleem zoals je nu beschrijft.heeft deze auto alarm ?zou natuurlijk ook nog in je module kunnen zitten wat deze aanstuurt..

succes ermee

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.