BMW 3-Serie: kloppend geluid in motor

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1800 cc 8 klepper

kloppend geluid in motor denk dat het van langs onder komd meest hoor baar aan de karterpan, de motor verliest wel olie tussen de blok en het filterhuis, klant heeft blijven rijden tot het olielampje brande, olie bij gedaan en verder gereden, het geklop is maar hoorbaar vanaf 2500 toeren

billie 1

Geplaatst door billie 1 (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

vegito (0), 16 jaar geleden

Volgens mij is dit nog een bekend probleem bij E46 olie lekkage filterhuis. Ik heb bij aankoop van me auto ook erg veel olie verlies gehad en ik kwam er maar niet achter wat het was. Heb toen me klepdeksel pakking veranderd kwam toen achter dat er 2 banjo bouten dol gedraait. Dus check dat even of het pakking verhard is en lekt. Het volgende is inderdaad bij de filterhuis olie lekkage. Het probleem is dat de pakking verhard is en daardoor lekt. Het volgende moet je bestellen pakking voor de filterhuis en 2 rubber ringen voor een soort ''klep''. Vervang alle bouten van je olie filterhuis en natuurlijk je pakkingen was daarna je motor schoon en je bent klaar voor een droge motor. Ik spreek hieruit eigen ervaring en ik heb het zelf vervangen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.