BMW 3-Serie: Snelheid spontaan begrenst?

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 320d

Hallo,

Ik heb een 320d uit 1999 waarvan ik vorig jaar de LMM heb laten vervangen. 3 maanden geleden heb ik ook de brandstof hogedruk pomp vervangen en ook de koppelingsplaten (bij elkaar 2400euro maar dat terzijde). Er staat nu 280500km op de teller.

Ik heb nu het volgende probleem: Als ik op de snelweg rijd dan wil hij plotseling niet harder rijden dan een bepalde snelheid, alsof de snelheid begrenst wordt (soort cruise control maar dan andersom!) als ik gas los laat dan hangt hij bij de nieuwe snelheid. Na een tijdje laat hij weer los en kan ik weer harder rijden. Dit gebeurt meestal als ik hard optrek en gebeurt op verschillende snelheden, meestal tussen de 100-140km/h. Hij is niet consequent en treedt heel willekeurig op.

Ook als ik rem tot stilstand nadat dit is gebeurt op de snelweg, merk ik dat de motor heel hard trilt (alsof er maar 2 of 3 cilinders werken) en zie dat het verbruiksmetertje stijgt naar rond de 8l/100km. Als ik dan gas geef om toeren te maken (terwijl ik stil sta) dan komt het toerental heel langzaam weer terug naar stationair terwijl normal gesproken dat heel snel gaat.

Als het bovenstaande probleem niet optreedt dan is eigenlijk optrekken niet altijd even lekker en soepel. Soms is hij een super kannon en soms wil hij inhouden, maar de laatste treedt helaas vaker op.

Waar ligt dat aan? Ik hoop dat iemand mij hierbij kan helpen, alle reacties zijn welkom.

Alvast bedankt,

Groet,

sam rashaan

Geplaatst door sam rashaan (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

boccaccio (0), 16 jaar geleden

Ik zou hem even laten uitlezen bij BMW... koste mij iets van 28,- Excl.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.