BMW 5-Serie: Knal en Noodloop e39

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.2I 6 cylinder.

Beste Forum leden. Graag jullie mening.

Vandaag was ik onderweg naar Luxemburg (dagje uit met mijn vriendin). Ik woon zelf in Venlo was net voorbij Mgladbach en hoor in eens een scherpe knal en krijg een foutmelding (ging allemaal heel snel). Vervolgens snel gestopt. Toen ben ik nog even verder gereden naar een rustige plaats en ik had amper vermogen. En hij bleef een foutmelding geven dat hij in het automaatnoodprogramma blijft. Vervolgens heb ik mij laten afslepen om schade te voorkomen. (kosten 175 euro). Later op de dag uit eten geweest en ging net eens even testen. Foutmeldingen weg, abs lampje en TCS lampje gingen weer uit en de auto reed als vanouds (blokje om)

Kan iemand mij vertellen wat er in godsnaam aan de hand is

Optimusad

Geplaatst door Optimusad (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

ron001 (0), 8 jaar geleden

Klinkt misschien vreemd maar controleer of de slang aansluiting van je FMIC (interkoeler) er nog op zit, Twee stuks één links en één rechts. Lastig te zien maar benaderbaar door onderzijde bodemplaat los te nemen of met spiegeltje kijken van bovenaf.
Hier een linkje hoe dat zit https://www.youtube.com/watch?v=BdgF6gAa...

oldford (0) PRO, 8 jaar geleden

Ik zou maar niet te lang zoeken naar die interkoeler (of FMIC), want die zit alleen op motoren met een turbo.

ron001 (0), 8 jaar geleden

Sorry hoor dacht 2.2 l 6 pitter zal er vast op zitten. Vond zijn storingsbeeld nl op het duitse en US beamer forum met exact hetzelfde resultaat.

Einstein Brain (0) PRO, 8 jaar geleden

Zijn storingsgeheugens al eens uitgelezen ?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.