BMW 5-serie Gran Turismo 2010: Koelvloeistof

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorcode: N55B30A, Motorinhoud (cc): 3000, Vermogen (kw): 225

9 weken geleden deze BMW aangeschaft. Met garantie 6 maanden. Systeem geeft vanaf het begin een melding dat er koelvloeistof moet worden bijgevuld. Om de melding weg te krijgen moet ik om de 100 km een halve liter aanvullen. Nooit meer dan een halve liter.

Auto is al 2x weggeweest(druktest van anderhalf uur) onder garantie bij een BMW specialist. Geen zichtbare lekkage. Morgen voor de derde keer !

Tot nu toe :

Geen zichtbare lekkage
Geen witte rook bij optrekken en rijden
Geen vervuiling rondom de olie dop

Iemand een idee ?

autofreak123

Geplaatst door autofreak123 , lid sinds 2 maanden geleden

3 Reacties

kaleido 1 PRO, 2 maanden geleden

Zit er een watergekoelde egr klep op , water kan dan via de uitlaat verdwijnen , dit zie je niet.

autofreak123, 2 maanden geleden

Volgens mij wel, de bmw specialist belde zojuist en wil de auto 2 dagen hebben zodat de oorzaak nu echt gevonden wordt. Ik zal uw antwoord doorgeven als de auto naar de garage moet.
Dank !

autofreak123, 2 maanden geleden

Vandaag weer de auto naar de garage en wel voor 2 dagen maar vanmiddag kon ik de auto ophalen met slecht nieuws. Beslist geen externe lekkage maar intern. Waarschijnlijk een haarscheurtje in het motorblok. Door de hitte wordt dat groter en om de 150 km moet er dan bijgevuld worden. Ik heb nog garantie op de draaiende delen van de motor. Contact met de verkoper gehad en hij belt weer terug met een oplossing,

Echt een grote teleurstelling dan toch maar weer naar de Volvo ? We zullen zien !

    Je hebt sowieso garantie op alle onderdelen. Dat is wettelijk zo geregeld. De reparatie dient dan ook volledig kostenloos te zijn. - oldford PRO, 2 maanden geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie Gran Turismo of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.