BMW 5-serie 2010: onregelmatige toerental stationair bij koude start

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorcode: N53B30A, Motorinhoud (cc): 3000, Vermogen (kw): 200

Ik heb sinds enkele weken het volgende probleem. Bij een koude start draait de motor stationair onregelmatig en als ik dan wegrij voel ik de auto een beetje schokken. Als ik eerst een paar minuten wacht voordat ik wegrij en de motor wat warmer is heb ik dit probleem niet.

Het probleem doet zich enkel voor bij een koude start. Wel hoor ik een soort lichte gezoem wanneer ik in de auto rij, ook bij warme motor maar dan heb ik dus geen last van een onregelmatige toeren. Ik heb de auto uit laten lezen maar daar kwam niets naar voren.

Wat kan het zijn? Wie o wie kan mij helpen?

Rhe

Geplaatst door Rhe , lid sinds 3 maanden geleden

6 Reacties

kaleido 1 PRO, 3 maanden geleden

Hoe is de staat van onderhoud ?

Rhe, 3 maanden geleden

Hallo Kaleido,

Staat van onderhoud is goed (hoop ik). Heb de auto inmiddels iets langer dan 2 jaar en al bijna 40dz km mee gereden. De teller staat nu op 213dz km.

Gedurende die 2 jaar wel het eea moeten laten vervangen naast de gebruikelijke beurten, maar dit probleem is dus nieuw..

Heb je enig idee wat het kan zijn? Ik heb wel al nieuwe bobines en bougies besteld maar betwijfel eerlijk gezegd of dat het probleem zal oplossen.

kaleido 1 PRO, 3 maanden geleden

Oké zou theoretisch in orde moeten zijn , heb je de auto al uit laten lezen bv. Slechte injector of grote afwijking in een temperatuur sensor is een optie , valse lucht bv.

Rhe, 3 maanden geleden

Ja ik heb de auto laten uitlezen, maar daar kwam niets naar voren. Ben van plan om het nog een x te laten doen.

Ik heb niet het idee dat het de injector is, dan zou die altijd problemen moeten geven toch? Het is echt alleen bij een koude start, heb ook niet echt het idee dat de auto meer verbruikt of vermogensverlies heeft.

kaleido 1 PRO, 3 maanden geleden

Injector kan open blijven staan , loopt dan leeg in de verbrandingskamer , loopt hij een beetje als of hij verzopen is .

Rhe, 3 maanden geleden

Oke dankjewel, ik ga er nogmaals naar laten kijken en zal dan je opmerking doorgeven. Andere tips zijn uiteraard ook nog steeds welkom

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.