BMW 5-Serie: 'koelwaterstand controleren' (Kuhlwasserstand prufen)

Bouwjaar: 1998

Hoewel er ruim voldoende koelwater in de radiator zit (en deze niet weglekt), verschijnt met grote regelmaat deze foutmelding op de het display onder de klokken. De temperatuur van de motor schijnt overigens geen enkel effect te hebben op melding, want met de motortemperatuur lijkt niets mis te zijn (staat keurig in 't midden).

Opvallend is dat ik heel lange (snelweg)ritten kan maken zonder enige melding en als ik dan de stad inrij en na - bijvoorbeeld -een verkeerslicht optrek, deze melding plots verschijnt.

Wat kan dit zijn? Hoe te verhelpen? Zelf te doen? En natuurlijk; wat zal een eventuele reparatie (bij bijvoorbeeld BMW) gaan kosten?

Geplaatst door

Alex215 (0)

al 20 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

mogelijk niveauschakelaar defect (onderzijde expansievat)temperatuurmeter zit elders vandaar geen invloed

alex220 0

19 jaar

Dank voor je reactie, Alex! Kun je die schakelaar zelf vervangen, of is het verstandig dat professioneel te laten doen?

Alex215 0

19 jaar

Dit kun je zelf doen.heb je hem al gelokaliseerd?Indien ja kijk dan eerst de bekabeling even na.Soms kan dit probeem ook ontstaan door slecht contact (corrosie)

alex220 0

19 jaar

Ga dit weekend even kijken of ik die schakelaar kan vinden. Zo ja, dan zal ik dat hier berichten. Ga ook even kijken of sprake is van corrosie, zodat ik het wellicht daarmee zou kunnen verhelpen! Weer erg bedankt voor de reactie.

Alex215 0

19 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.