BMW 5-Serie: Koersstabiliteit BMW 5. E39

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2,2ltr.6cyl.

Het stuurgedrag in de rechtuit positie is niet stabiel waarbij voortdurend correcties nodig zijn om rechtdoor te rijden,korte bochtige wegen is geen probleem maar bij lange rechte stukken(snelweg)is hinderlijk en niet BMW waardig.Bij inspectie van draagarmen,rubbers,stuurstangen,speling e.d. bij BMW garage o.v.v. de klacht blijkt dit technisch in orde te zijn en werd opgemerkt dat het geen specifieke e39 klacht is.De auto is wat banden,velgen en onderstel betreft poepie origineel.Het gedrag is er met zowel zomer(energy) als winterbanden(alpin),beide Michelin.Als iemand een idee heeft hoor ik het graag.

Gr.Marcel

marcel 7470

Geplaatst door marcel 7470 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Pjotr9136 (0), 12 jaar geleden

De michelins zijn mogelijk de oorzaak.
Heb je het probleem al lang. Hoe lang heb je de auto al?
Is de bandenspanning juist?
Probeer eens wat het effect is bij een iets lagere bandenspanning of indien mogelijk met een geleende andere set velgen/banden

Mausx (0), 12 jaar geleden

Dat zal niet aan de banden liggen. mischien bandenspanning.

Wanneer is de auto voor het laatst goed uitgelijnd? mischien de stand van de wielen niet in orde?

GJBAutos (0) PRO, 12 jaar geleden

Komt bij de 5 serie niet zo heel erg vaak voor, maar een hele kleine spelling op de stuur inrichting veroorzaakt wel vaak dit soort problemen zeker als je bv grote en brede wielen onder de auto ligt.

gr Martin

marcel 7470 (0), 12 jaar geleden

Ik heb de auto ruim twee jaar en heb hem destijds gekocht incl.garantie waarna ik een inspectie bij BMW garage heb laten uitvoeren om bij evt.gebreken gebruik van deze garantie te maken.Hierbij bleek het stuurhuis te lekken en is de auto terug gebracht naar verkopende garage voor reparatie ervan.Bij terugkomst heb ik hem laten uitlijnen omdat voor mijn gevoel het stuurgedrag iets anders was dan voorheen(ik heb de auto voorheen maar korte tijd gehad dus dit was een beetje moeilijk vergelijken) Er lagen bij aankoop nog de originele,vanaf nieuwkoop Conti's op die ik heb laten vervangen door Michelin energy savers 205/65/15 wat niets opleverde.Vervolgens bij BMW de tis.geadviseerd waar bij deze klacht het advies volgde om de voorwielen iets uitspoor te geven.De tis gegevens meegenomen naar het bandenbedrijf en opnieuw laten uitlijnen en met de bandenspanning niet boven 2 bar was er wel verbetering en heb het toen geaksepteerd ,ook wat betreft garantie.Achteraf gezien is het nooit weggeweest en stoort het me steeds meer vandaar de oproep.

Gr.Marcel

GJBAutos (0) PRO, 12 jaar geleden

Lijkt me toch een uitlijn probleem, en het op uitspoor zetten lijkt mij niet de juiste oplossing, je zou eens bij lammert van der Meulen langs kunnen gaan, over het algemeen wordt er niet echt serieus uitgelijnt, met gewicht of zonder gewicht soms met speling in de ophanging etc, zij lijnen de auto uit zoals jij het wil en zoals jij in je auto rijdt, als je meestal alleen in de auto zit heeft het weinig zin om extra gewichten in de uitlijning mee te nemen.

gr Martin

Pjotr9136 (0), 12 jaar geleden

Als ik dit zo lees zou ik eerst zorgen dat alles terug komt in de staat volgens fabrieksopgave.
Dus juiste sporing en bandenspanning.
Heb je wel eens een vergelijkbare 5 serie gereden om te kijken of die werkelijk anders aanvoelt?

marcel 7470 (0), 12 jaar geleden

Nogmaals uitlijnen en de banden op 2,5 voor en 3,0 bar achter lijkt de remedie.....

Bedakt voor jullie reakties.
Marcel

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.