BMW 5-Serie: Koplampsproeiers

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.5

Geacht Forum! Zojuist van particulier BMW 525D 2004 gekocht. Prima auto. Komt alleen niet door de APK, omdat de koplampsproeiers het niet doen! Wat kan er aan de hand zijn? Zekeringen goed, leidingen optisch (zover mogelijk) ook ok.
Bij voorbaat dank! Herman

bmwerman

Geplaatst door bmwerman (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Herman

Is het reservoir niet ver leeg ? bij sommige auto's waar het reservoir ver van leeg is werken de koplampsproeiers ook niet meer.

Gr Stefan

bmwerman (0), 14 jaar geleden

Hallo Stefan, bedankt voor je snelle respons. De ruitensproeiers doen het perfect, maar ik zal voor de zekerheid het reservoir bijvullen. Groeten, Herman

bmwerman (0), 14 jaar geleden

Gelukkig was de koplampsproeier toch geen apk eis, dus de auto is toch goedgekeurd. Bijvullen reservoir heeft geen effekt gehad, helaas! Bordcomputer geeft ook geen storing aan. (Ik weet ook niet of de sproeiers gekoppeld zijn aan de comp.)
Nog suggesties? Groeten, Herman

rdewaal (0), 14 jaar geleden

Koplampsproeiers werken alleen als de dimverlichting aan staat.
Hoor je wel de ruitensproeierpomp werken?

Gr. Remko

ayyildiz18 (0), 14 jaar geleden

inderdaad, sproeiers werken alleen als de dimlichten aan staan. Benieuwd of ie het nu wel doet.

bmwerman (0), 14 jaar geleden

Koplampsproeiers geprobeerd met dimlicht (volgens BMW-garage moeten ze het elke 7e keer doen). Tot nu toe geen resultaat. Remko, waar zit de ruitensproeierpomp? Als ik dat weet kan ik 'm makkelijker horen...
'n Collega suggereerde dat de sproeiers werken i.c.m. regensensor, als die vies is beginnen de sproeieres pas te werken. Waar of niet??
Bedankt weer!!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.