BMW 3-Serie: koppeling werkt niet meer na 2 maanden stilstand

Bouwjaar: 1992

Ik ben in het bezit van E30 touring uit 1992. Ik heb mijn auto 2 maanden niet gebruikt. Nu wil ik hem weer gebruiken maar de koppeling doet niet. De auto start gewoon. De koppeling voelt geen enkele weerstand. Er liggen geen resten van vloeistof onder de auto. Tijdens de laatste rit twee maanden terug waren er geen problemen. Misschien zit ie vast ofzo. Heb ik een groot probleem?
Gr Patrick

Raptrick

Geplaatst door Raptrick (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

astra rijder (0), 19 jaar geleden

Heb je nog voldoende rem olie in je remolie bakje.
Want je koppeling werkt namelijk op je remolie die ook naar de ontkoppelingscilinders gaan.
Maar het kan ook zijn dat een van die cilinders lek is of vast zit.
Of je drukgroep is kaduuk.

Groetjes
Astra Rijder

patrick_r (0) PRO, 19 jaar geleden

gewoon even in een versnelling zetten en je auto een beetje duwen,komt ie wel los.als je koppeling tenminste vastgeplakt zit he.
Handmatig ontluchten via je koppelingscilinder kan je daarna ff proberen

Raptrick (0), 19 jaar geleden

Problemsolved: Er bleek dus lucht in de hydroliek van koppeling te zitten. De bediending van koppeling zit op het hydrolysche systeem van de remmen. Omdat er nergens in de koppelings hydroliek een ontluchting zit (ik kon het niet vinden) was ik genoodzaakt om de lucht uit het systeem te pompen, door de koppeling snel indrukken en tergend langzaam loslaten. Een halfuurtje koste het me wel. Je voelde de weerstand langzaam weer opkomen. Laatste restje weerstand heb ik terug gekregen door een stukje te rijden (veel koppelen). Gr Patrick

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.