BMW 3-Serie: Start -en stationair probleem

Bouwjaar: 1987

Hallo technici,

Ik heb een 316 (1,8L met de 2B4 carburateur van Pierburg) uit 1987 met 2 probleempjes.

Het koudstartprobleem:als hij in de garage staat en ik wil hem (in koude toestand) starten, slaat ie niet aan(soms slaat ie wel eens aan, maar wel na de sleutel 20 seconden vast te hebben gehouden). In het ergste geval moet ik benzine bij de sproeier van de carburateur doen of de koudstartklep dichthouden en iemand laten starten. Dan doet ie het altijd. Maar als ik hem buiten heb staan(en hij koud is) en ik start dan, dan slaat ie in 1 keer aan. Als ie warm is, dan slaat ie altijd zonder problemen aan.

Het stationairprobleem:als hij (in koude toestand) stationair loopt, loopt ie min of meer als een tractor en heeft dan de neiging om af te slaan. En vaak slaat ie dan ook af. Maar als ie warm is, blijft ie gewoon netjes lopen en slaat niet af. Zit er ergens een (verborgen) stelschroef o.i.d. waar ik hem regelmatiger kan laten lopen? Want ik heb tot nu toe geen stelschroef kunnen vinden. Alleen de CO2 stelschroef, maar die is om de uitstoot te stellen.

En, nog een klein dingetje wat ik raar vind(geen idee of het bij andere E30's ook zo is):als ik de motor afzet blijft de toerenteller eventjes op 1000 toeren staan en gaat dan na 2-3 seconden terug naar 0. Dit komt vrij vaak voor, maar soms gaat de toerenteller ook in één keer als ik hem afzet terug naar 0. Zo moet het eigenlijk altijd gaan, maar zo gaat dat bij mijn auto dus vaak niet.

Bij voorbaat dank voor de reacties!

Groeten,
Dave

D@vy

Geplaatst door D@vy (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Rik9817 (0), 19 jaar geleden

Zit er een automatische choke op? Dan wordt die waarschijnlijk niet bediend. Als de motor koud moet starten moet de chokeklep (bijna) dicht staan. De klep moet verder open gaan als de motor warmer wordt.

D@vy (0), 19 jaar geleden

Bedankt voor je reactie. Ja, er zit een automatische choke op. Hoe kan ik ervoor zorgen dat ie dan wel bediend wordt? Groeten,
Dave

Rik9817 (0), 19 jaar geleden

Meestal springt treedt die automatische choke in werking als het gaspedaal even aangetipt wordt vooraleer te starten.
Waarschijnlijk is dat mechanisme bij uw wagen kapot of slecht afgesteld.
Groeten,

Rik

wilco faber (0), 19 jaar geleden

dat met die toerenteller heeft mijn 320i uit hetzelfde jaar volgens mij niet, ik zal er es op letten. doet je wagen het inmiddels weer goed?

wilco faber (0), 19 jaar geleden

heb je trouwens die BMW al lang of nog maar net?

Ikzelf heb de mijne nog niet zo lang, maar ik zit bij een BMW forum. het BMWfan forum om precies te zijn, is misschien een idee voor als je weer problemen met je E30 krijgt.

D@vy (0), 18 jaar geleden

Sorry voor het lange wachten(zat even krap met de tijd), maar heb de BMW sinds september 2004. En de wagen start nu in een keer als ik het gaspedaal 2x intrap.
En Wilco, dank je wel voor de tip van het forum. Zal er zeker een keer gebruik van maken. :D

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.