BMW 5-Serie: Koude start probleem

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Benzine, Motorcode: N53, Motorinhoud (cc): 3

Goedendag,

Ik heb een e60 523i sedan met n53 motor . Nou heb ik het volgende probleem met de auto. Als ik de auto koud ga starten (maar ook echt koud) na een paar sec.. loopt de motor onregelmatig je voelt het trillen en even later brand de motorlampje en even later loopt de motor op 5 cilinders. Start ik hem weer op nieuw is de motor al wat warmer geen storing, maar wel lichte trilling en daarna hele dag geen last meer van

Ik heb het laten uitlezen. Overslaan cilinder 1
Het volgende gedaan bobine 1 en 2 gewisseld leverde niks op bougies vervangen leverde niks op. Hier en daar gelezen dat de piezo injectoren problemen kunnen leveren. Getest door injecter 1 en 2 te wisselen en ja hoor cilinder 2 overslaan. Injector vervangen plus ingeleerd plus adaptiewaarden gewist. Koudestart en ja hij is weer overslaan cilinder 1 (injector vervangen plus ingeleerd plus waardes gewist). Hele softwhere uptu date gedaan werd zelfs erger dit keer met vermogenverlies. Storingen gewist opnieuw ingeleerd vermogenverlies verholpen maar geen oplossing voor koude start. De stpring komt weer terug tijdens koudestart.

Kan iemand mij aub hierbij helpen wordt er helemaal gek van

Alvast bedankt

Musti61ozt

Geplaatst door Musti61ozt (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Forum Moderator (0), 8 jaar geleden

Dit is typisch een klus Musti voor een Specialist. Hier op onze site staan er een aantal vermeld op de landkaart die het een uitdaging vinden om daar eens naar te kijken. (Je kunt je bericht ook doorsturen naar alle specialisten tegelijk via het rode icoontje)

Zoals ik het kan beoordelen is er een 2e injector die niet 100% is, maar om extra onnodige kosten te voorkomen zou ik dat eens bij zo'n bedrijf aankaarten.

Musti61ozt (0), 8 jaar geleden

[quote=Forum Moderator]Dit is typisch een klus Musti voor een Specialist. Hier op onze site staan er een aantal vermeld op de landkaart die het een uitdaging vinden om daar eens naar te kijken. (Je kunt je bericht ook doorsturen naar alle specialisten tegelijk via het rode icoontje)

Zoals ik het kan beoordelen is er een 2e injector die niet 100% is, maar om extra onnodige kosten te voorkomen zou ik dat eens bij zo'n bedrijf aankaarten.[/quote]

Goedendan,

Bedankt ik zal eens die specialisten benaderen. Ik hoop dat ze het probleem kunnen oplossen. Maar hij is gisteren bij de dealer geweest zij hebben niet veel constateren. Ze hebben ook injector lektest gedaan waren alles zes goed.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.