BMW 330 CI: Lambda fout "heizung" bank 2

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorinhoud (cc): 3, Vermogen (kw): 170

Mijn motorstoringslampje ging branden. Lamda fout "heizung" bank 2 . Eerst heb ik de bekabeling gecheckt en al snel werd duidelijk dat de stekker van de voor kat lamdasonde op het uitlaatspruitstuk lag te smelten. Aanvankelijk dacht ik de oorzaak te hebben gevonden. Stekker (autodeel) vernieuwd, lamdasonde vervangen omdat deze stekker er ook niet meer fris uitzag. De fout echter blijft terugkomen. Volgende heb ik gecontroleerd; spanning gemeten in de stekker (verwarmingsgedeelte), geen spanning. Zekeringen in de zekeringkast (dash) bekeken, niets stuk. Zekeringen in de relaiskast (onder de kap) bekeken, niks stuk.
Voor de zekerheid de na kat lamdas verwisseld, fout blijft op bank 2. Mijn ideeen zijn we op zo langzamerhand. Ik hoop dat er iemand is met dé oplossing. Alvast bedankt

avieravant

Geplaatst door avieravant (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Hans4040 (310) PRO, 5 jaar geleden

Wat is het nummer van de foutcode..?

avieravant (0), 5 jaar geleden

55.............. maar ik ben eruit. Ik heb de mantel van de kabel waarvan de stekker was gesmolten eraf gehaald en op 2 plaatsen waren de 4 draden ook met elkaar versmolten. Ik heb de draden vervangen, fout gewist en het werkt weer. Vind het wel vreemd dat er geen zekering is stuk gegaan. Bedankt voor je reactie Hans.

MJ (0) PRO, 5 jaar geleden

Zijn niet die aders van staal cq. RVS? Normale koperdraden gaan problemen geven....Neem aan dat je de draden bedoelt die VAST aan de lambdasonde zitten...

avieravant (0), 5 jaar geleden

De draden van de kabelboom wat aan de auto zit, waren gesmolten. De stekker ook. Naar de draden van de sonde heb ik niet gekeken omdat ik daar zowiezo afscheid van heb genomen.

Hans4040 (310) PRO, 5 jaar geleden

Mooi dat het opgelost is, bedankt voor de feedback.

MJ (0) PRO, 5 jaar geleden

Mooi dat het opgelost is. Snap jij hoe dat kan smelten? Dit is dan gelijk een waarschuwing voor andere gebruikers!

avieravant (0), 5 jaar geleden

Zeker, als je de kabelboom niet goed hebt ingehaakt en hij ligt op je uitlaatspruitstuk dan smelt het 😀.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.