BMW 3-Serie: Lamda te hoog bij apk

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.5

Hallo allemaal,

Ben in het bezit van een BMW 323ci uit 2000. Giseren bij de apk te horen gekregen dat de lamda te hoog is +/- 1,4. Hoe zou ik dit op kunnen laten lossen om de apk door te komen? Wie heeft hier ervaring mee?

MT323

Geplaatst door MT323 (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

oldford (0) PRO, 9 jaar geleden

Een heel hoge lambda waarde komt doordat er veel Zuurstof in de gassen gemeten wordt.
Dat zou bijvoorbeeld door een lek in de uitlaat kunnen komen.

Wat zijn alle waarden van de 4-gas test? Dus CO, CO2, HC, O2 en lambda getal bij stationair en verhoogd toerental.

Wat stelde diegene die de 4-gas test uitvoerde voor als reparatie?

MT323 (0), 9 jaar geleden

heb de waarden helaas niet meer in bezit. Hij gaf aan dat er misschien een lekkage in het spruitstuk (packing?) zou kunnen zitten of anders de bobines gecheckt moeten worden vanwege het idee dat hij een overslag gemerkt zou hebben nadat de auto een tijdje stationair had gedraaid.

johngrand (0), 9 jaar geleden

uitlezen met OBD geeftcaan welke cylinder overslaat al , om te beginnen ??

MT323 (0), 9 jaar geleden

Vandaag uit laten lezen. 3 van de 6 cilinders geven een foutmelding. Geen lekkage of valse lucht. Bobines vervangen? Voor de duidelijkheid, na het starten van de auto loopt de auto goed, na een poosje stationair te hebben gedraaid hoor je de motor overslaan en trilt de auto. Verklaart waarschijnlijk de te hoge lambda waarde denk ik dan ook bij de apk meting?

GJBAutos (0) PRO, 9 jaar geleden

Carterventilatiemembraam kapot of een slang lek. Overslag komt door een te arm mengel.

gr Martin

oldford (0) PRO, 9 jaar geleden

Welke 3 cylinders geven een foutmelding? En welke foutmelding? Misfire?

MT323 (0), 9 jaar geleden

cylinders 2,3 en 5 De exacte foutmelding weet ik helaas niet meer.

MT323 (0), 9 jaar geleden

Inmiddels duidelijk geworden dat de te hoge lambda waarde wodt veroorzaakt door het overslaan van de cylinders na een poosje stationair te hebben gedraaid. Het overslaan gebeurd overigens nooit tijdens het rijden. Lambdawaarde is namelijk opnieuw gecontroleerd voordat deze oversloeg (gelukkig) en was ok. Ben nog wel benieuwd wat er voor zorgt dat de cylinders op een gegeven moment overslaan van 6 naar 3.

GJBAutos (0) PRO, 9 jaar geleden

Valse lucht veroorzaakt het overslaan. Het kan ook zijn dat de naden van de kats gescheurt zijn, dit gebeurt wel vaker, is niet te zien maar vaak wel te horen als de uitlaat dicht wordt gehouden als de motor draait. Is te repareren maar dan moeten de hitteschilden rond de kat verwijderd worden.

gr Martin

MT323 (0), 9 jaar geleden

Dank voor je uitleg Martin. Vraag me dan wel af waarom er dan telkens maar een drie cylinders uitvallen als dit het geval is. Kunnen de bobines dit ook veroorzaken? Dus zodra deze warm worden of iets dergelijks dat er dan een storing ontstaat en dan overslaat?

GJBAutos (0) PRO, 9 jaar geleden

Overslag wat veroorzaakt wordt door een fout in het brandstof systeem krijg je meestal op de cilinders met de minste compressie of cilinders waar de DME het meeste voor bij moet regelen. Bobines zelf gaan bijna nooit kapot.

gr Martin

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.