BMW 525I: LCM

Bouwjaar: 2002, Brandstof: LPG, Transmissie: Automaat, Motorinhoud (cc): 2500, Vermogen (kw): 141

Vorig jaar kreeg ik last van het volgende: Groot licht gaat lukraak aan, en blijft aan staan. Dit is een paar keer voorgekomen. Het was alleen de eerste paar minuten van een ritje. Ging vanzelf weg.

Dit probleem is een paar maanden weggebleven. Sinds gisteren is het terug, maar dan wat erger. Groot licht gaat niet uit. Ik heb de lampjes maar ontkoppeld.

De Light Control Module van deze BMW's schijnen na verloop van tijd slechter te worden en dit soort problemen te veroorzaken. Echter... wat mij opvalt is dat het probleem gebonden lijkt te zijn met het weer. De temperatuur is afgelopen week gezakt en het heeft (eindelijk) weer geregend van het weekend. Dat kan toeval zijn.

Vanochtend rijd ik weg: weer niets aan de hand?! Dus misschien heeft het toch te maken met vocht?

Nu heb ik mij óók laten vertellen dat BMW's rare kuren kunnen gaan vertonen als de accu aan het eind van zijn latijn is (accuspanning daalt).

Ik kan de auto laten uitlezen. Zijn er ook nog andere opties om een-en-ander te checken zonder gelijk met geld te hoeven smijten? Zou de afwatering van het schuifdak dicht kunnen zitten. Hoe check ik dat?

Haico_van_Oosten

Geplaatst door Haico_van_Oosten (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

0 Reacties

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.