BMW 3 Serie 1.6: Lek van vloeistof maar wat?

Bouwjaar: 1995

Eerst wat voorgeschiedenis van mijn wagen: Een jaartje na de aanschaf (3 jaar geleden) van mijn BMW 3 Sedan 1.6 van 1995, begon deze olie te verliezen. Bij een groot onderhoud bleek dat er een lek zit in de koppakking. Door de dure herstellingskosten heb ik dit niet laten herstellen. De motor heeft nu 183.000 km en buiten wat olieverlies draait hij goed. Eens om de 6 maanden doe ik wat olie bij. Ik heb al vrij veel kosten gehad aan deze wagen: nieuwe draagarmen ophanging vooraan, nieuwe schokdempers vooraan, herstelling uitlaat (los gekomen), nieuwe trommelremmen (volledig systeem) achteraan, nieuwe schijfremmen vooraan, ...

Probleem: Een maand geleden zag ik onder de wagen een vrij grote vlek van een vloeistof. Ook bleef de temperatuur heel laag tijdens het rijden. De verwarming gaf alleen nog maar koude lucht. Bij nazicht bleek het koelvloeistofreservoir van de radiator leeg! Ik heb dit bijgevuld met koelvloeistof en een flesje radiatordichter. Het niveau van de koelvloeistof blijft nu gelijk maar toch heb ik elke dag onder de wagen een vlek. Het lijkt wel koelvloeistof maar een zit een olieachtige film op. Iemand een idee wat dit kan zijn? Alvast bedankt!

David2018

Geplaatst door David2018 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

mart-vervoort (0) PRO, 18 jaar geleden

koelvloeistof. misschien lekt waterpomp een beetje. dit loopt langs de motor die wel nat van de olie is. vandaar dat olieachtige filmpje. controleer alle waterslangen en aansluitingen.succes

stefan84 (0), 18 jaar geleden

heb je hem wel weer goed ontlucht ?en blaast de verwarming weer warme lucht ?

en zoals martin al zegt,misschien lekt hij koelvloeistof bij de waterpomp of is er een slang kapot etc.

succes

janvis (0), 18 jaar geleden

in verband met de waterpomp,mijn 2de pomp in 1 jaar tijd en nog altijd lek.Slechte garagist of moet ik ergens ander zoeken?Dank u.

stefan84 (0), 18 jaar geleden

@ Jan,

Toeval lijkt me sterks denk eerder aan een slechte garagist.

dus deze is nu voor de 2e kapot gegaan binnen een jaar tijd en 2x heeft de garage hem gerepareerd ?

stefan

ogy (0), 18 jaar geleden

Dank U Stefan.De 2de pomp ziet nog in de wagen en drupelt en beetje af en toe.Dus naar en andere garage.

David2018 (0), 18 jaar geleden

@Stefan

De verwarming blaast weer warme lucht na het toevoegen van nieuwe koelvloeistof. Ik ga de slangen en verbindingen al eens nakijken op lekage. Zeker in de buurt van de motor. Vandaar waarschijnlijk die olieachtige vlekken op de grond. Bedankt voor de reacties!

stefan84 (0), 18 jaar geleden

@ Deef VDB

sorry voor de late reactie maar krijg niet altijd meer mails van de gestelde vragen e.d. heb er al een tijdje last van..

is het probleem inmiddels verholpen ?

Stefan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.