BMW X5: lekstroom?

Bouwjaar: 2003

Hi, als ik mijn auto 2 dagen niet gebruik is mijn accu leeg. Ook als ik, zonder dat de motor draait, radio luister of DVD kijk is mijn accu binnen 15 minuten leeg.

Als ik start en klein stukje rijd en vervolgens weer start is accu ook leeg.

Mijn auto heeft reeds een volle dag, a 500 euro!, bij BMW Kalfsbeek gestaan met als resultaat NIETS! Geen afwijking of oorzaak gevonden!
De accu is nieuw en laad perfect bij.

Wie kan mij helpen?

Thanks

Jaco

Jaco4823

Geplaatst door Jaco4823 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW X5? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

21 Reacties

Arnold684 (0) PRO, 19 jaar geleden

is er al een nieuwe accu geplaatst of van nieuw af aan?

Jaco4823 (0), 19 jaar geleden

Er is vorige maand een splinternieuwe accu ingegaan omdat men in eerste instantie van mening was dat de oude accu (2 jaar oud) aan vervanging toe was.

Hans4037 (0) PRO, 19 jaar geleden

Jaco,
Heeft de dealer de dynamo getest met een scoop,dit probleem lijkt toch in de dynamo te zitten(een diode kapot)dat is alleen op de scoop te zien.

Hans

Arnold684 (0) PRO, 19 jaar geleden

als het goed is dan hebben ze de BMW testkast gebruikt, daar zit een dynamotest-functie in met scoop.
ik snap ff niet waarom je 500 euro moet betalen, garantie lijkt mij?

Jaco4823 (0), 19 jaar geleden

De auto is inderdaad op de BMW testkast aangesloten. Daarnaast hebben ze -volgens eigen zeggen- handmatig zekering voor zekering eruit gehaald om te achterhalen waar het stroomverbruik vandaag kwam.
Ik heb de auto particulier gekocht, dus helaas geen garantie.

Arnold684 (0) PRO, 19 jaar geleden

dus als ik het goed begrijp heeft de wagen wel een lekstroom?

Jaco4823 (0), 19 jaar geleden

Ja, er loopt een behoorlijke stroom als de auto is afgesloten.
Auto moet na een tijdje in "ruststand" gaan maar er blijft een stroom lopen die er voor zorgt dat accu na 2 dagen leeg is als er niet mee wordt gereden.
Als er hele korte stukjes mee wordt gereden is de accu ook snel leeg. Een aantal keren starten en kleine stukjes rijden heeft ook tot gevolg dat de accu "leeg" is zodat de auto niet meer start.
Alle apparatuur zoals Radio/CD wisselaar, GPS, DVD wisselaar en schermen, standkachel etc. staat allen uit en toch loopt er een stroom. Ik heb vandaag de dealer nog gebeld en die gaf aan de diode op de startmotor te hebben gecontroleerd maar dat er niets mee aan de hand was.

Arnold684 (0) PRO, 19 jaar geleden

inderdaad moet de auto na 16 minuten gaan "slapen".
er moet dus een verbruiker zijn en kan alleen opgespoord worden door 1 voor 1 dingen af te koppelen door de zekeringen er 1 voor 1 uit te halen zoals al gedaan is maar waarschijnlijk zijn ze of iets vergeten of er is een verbruiker die niet gezekerd is. heb je na aankoop zelf nog dingen aangesloten of veranderd? of heb je van de aankoop al problemen, dan zou de de vorige eigenaar eens kunnen vragen of die iets heeft aangesloten.

TesT (0) PRO, 19 jaar geleden

Zit er een voertuigvolgsysteem in, zo ja, vraag om andere software via de leverancier (avl)

Jaco4823 (0), 19 jaar geleden

Er zit een ctrack GPS voertuigvolgsysteem in. Deze verbruikt volgens de leverancier nauwelijks stroom. In eerste instantie dacht ik inderdaad dat dit de oorzaak was omdat dit direct dit na de aankoop is ingebouwd. Mede omdat de vorige eigenaar aangaf geen "accuprobleem" te hebben gehad.
De auto is voordat ik 'm bij de BMW dealer heb aangeboden bij de GPS installateur geweest die volgens zijn zeggen geen "gekke dingen" heeft kunnen ontdekken. Volgens hem werkt het GPS tracking & tracing systeem naar behoren en is niet de oorzaak van het lekstroom probleem.

Arnold684 (0) PRO, 19 jaar geleden

ik zou de dealer eens naar het volgsysteem laten kijken, bij oa de X5 kun je niet zomaar overal spanningen van het boordnet halen. ik weet niet op de betreffende inbouwer ervaring heeft met een X5 maar dit lijkt me wel de boosdoener te zijn. nieuwe software zal niks uitmaken.

TesT (0) PRO, 19 jaar geleden

Er zijn volgsystemen die met een software update de ruststroom met meer dan de helft laat zakken, tijdens de slaapstand.Van 0.3A naar de gebruikelijke 0.04A.Weet je de ruststroom???
Vraag het niet aan de leverancier/inbouwer maar aan de fabrikant/importeur, deze zal je hierover veel beter kunnen informeren, veel gegevens worden angstvallig geheim gehouden (logisch lijkt mij), deze kan het systeem testen op versie nr. en het systeem eventueel updaten.

Anders zit er niets anders op dan het volgsysteem er af te halen en kijken wat hij dan doet.

TesT (0) PRO, 19 jaar geleden

Jaco is er al een oplossing gevonden, ben zeer benieuwd ????

Jaco4823 (0), 19 jaar geleden

Ik ben tussentijds op vakantie geweest en heb inmiddels een afspraak gemaakt bij het inbouwstation om de GPS unit te laten loskoppelen. Als 't meezit is het het probleem dan over.
Ik hou je op de hoogte uiteraard. Bedankt.

Jaco4823 (0), 19 jaar geleden

Inmiddels is de GPS unit en de DVD speler eruit gehaald maar dit heeft niet bijgedragen aan de oplossing.
We gaan maar verder met uitbouwen van spullen in de hoop er toch achter te komen.

lightsomedog (0) PRO, 19 jaar geleden

heb je niet een ampere tang?
dan moet je er toch uit kunnen komen?

verdraai de motor ook het kan ook in de dynamo zitten.

Mussotje (0) PRO, 19 jaar geleden

Blijft je sigaretten aansteker niet hangen, haal dat ding er ook eens uit, mij ook eens gebeurt

sarabande99 (0) PRO, 19 jaar geleden

ik mis in dit verhaal de controle van de dynamo er kan een diode lekken en toch kan de dynamo voldoede bijladen

Hans4037 (0) PRO, 19 jaar geleden

Is al besproken Henk lees maar even terug.

Hans

TesT (0) PRO, 19 jaar geleden

Jaco,

Je GPS-moduul en DVD speler staat los van je voertuigvolgsysteem, wat jij waarschijnlijk hebt losgekoppeld is van je navigatie systeem.Laat je moduul van het volgsysteem loskoppelen en je zult zien dat je lekstroom weg is.
Je volgsysteem werkt via een GPS-plaatsbepaling en met een GSM verbinding.

djc (0), 18 jaar geleden

Jaco, jouw probleem schijnt een heftige te zijn, zou je zo vriendelijk willen zijn de huidige stand te vermelden, gezien de kennis van de boven vermelde mannen ben ik en waarschijnlijk velen met mij reuze benieuwd!!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW X5 of stel zelf een nieuwe vraag.