BMW 3-Serie 1992: loopt niet meer op 6 cilinders (e36 2,5)

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Benzine, Motorcode: e36 2,5, Motorinhoud (cc): 2500

Ik heb een ander motorblok in me e36 gelegd omdat de oude kapot was gegaan en ik niks van de historie ervan wist. nu ik weer zo`n zelfde motor heb geplaatst 2,5 loopt hij opeens nog maar op 5 of minder cilinders. Het blok was goed en heeft altijd in de vorige bmw goed gedraaid en is er ook zo uitgekomen.
Kan dit aan de computer liggen? de kabelboom was net spaggetti en alle stekkers waren bijna hetzelfde allemaal zwart en stond niks op en waren door de vorige eigenaar niet gemerkt, dus er hebben er eerst ook een paar verkeerd gezeten ma die zitten nu wel goed waardoor die wel start maar niet goed loopt. Ik heb al andere bobines geprobeert vanuit me andere bmw waarvan ik 100% zeker weet dat die goed zijn ma het probleem was er nog bougies zijn ook al vernieuwd.

Kan iemand mij hiermee helpen.

Alvast vriendelijk bedankt,

Dominique

bmwvortech

Geplaatst door bmwvortech (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Je geeft zelf al aan waar het probleem waarschijnlijk zit,zet die kabelboom van je oude motor maar eens over en kijk wat hij dan doet..

Mocht het dan nog niet verbeterd zijn,kijk dan eerst of er een vonk aanwezig is,en of de brandstof toevoer goed is.

Als hij eerst wel goed liep zal het aan die spaghetti van kabels liggen.

Gr Stefan

bmwvortech (0), 14 jaar geleden

ik heb verder geen andere kabelboom heb alleen het losse blok overgenomen van een kennis maar met die spaggetti kabel boom reed het vorige blok wel en liep ook op 6 cilinders alleen daarvan was de kop gescheurd. de vonken zijn er ma weet niet of alle injectoren wel benzine geven. ze krijgen het in ieder geval wel.

bmwvortech (0), 14 jaar geleden

Kan het niet zo zijn omdat er 2 stekkers op het onderblok eerst verkeerdom zaten dat de comp daardoor kapot is gegaan doordat we hem toen probeerde te starten.

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Dus je hebt het onderblok van je kennis,met een andere kop erop,en erna zijn de problemen begonnen ?

2 stekkers op het onderblok ?

onderaan het vliegwiel zit alleen de bdp sensor,en boven de nokkenas positie sensor.

of bedoel je wat anders ? als je de 2 stekkers verwisseld zal hij hoogstens niet aanslaan,de comp gaat daarvan niet kapot.

Even uitlezen is anders ook een optie.

Ik neem aan dat je gewoon een M50B25 hebt ?

bmwvortech (0), 14 jaar geleden

ja ik heb het blok in zijn geheel met kop wat er al op zat gemonteerd zodat er zo min mogelijk kon fout gaan maja zo zie je dat er nog genoeg fout kan gaan. Maar ik laat hem dan wel eerst even uitlezen. en dan kijken we verder, en ja ik heb gewoon een m50b25 zonder vanos.
Alvast bedankt.

stefan84 (0), 14 jaar geleden

hou ons even op de hoogte dominique

Gr Stefan

bmwvortech (0), 14 jaar geleden

zal ik doen. het zal wel een vrijdag worden op zijn vroegst voordat ie aan de comp gaat ik moet hem eerst nog verder opbouwen.

bmwvortech (0), 14 jaar geleden

ben er vandaag 16-08 nog mee bezig geweest ma het zal pas tegen eind volgende week zijn voordat ik ermee naar een garage kan om hem te laten uitlezen. Moet eerst nog een andere draagarm halen om erop te zetten zodat hij kan rollen. Laat het dan wel weten hoe het is gegaan en wat er uit is gekomen.

stefan84 (0), 14 jaar geleden

ik ben benieuwt waar het probleem nu zit..

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.