BMW 5-Serie: Mega Electronische Storing Door Water Kofferbak

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Diesel, Motorcode: 3 liter v6

Na aanschaf van mijn prachtige BMW 530D high executive touring carbon zwart met creme bekleding en panoramadak voelde ik mij koning te rijk.
Wat een monster!!! Ik heb de auto nu 11 maanden en heb 13.000 km gereden veel te weinig natuurlijk maar goed wat kan mij dat schelen. Ik hou meer van de snelheid in lage toeren dan in hoge toeren.

Vorige week met 116.000 km op teller begon er plotseling een lampje te branden over een defect aanhangerverlichting. ?? oke! dacht ik. Al snel volgden de meldingen zich op van transmissie storing to knipperlichten etc etc etc. direct de garage gebeld en afspraak gemaakt voor na het weekend. Vrijdags wilde de auto voor het huis geen kant meer op. dood! Er moest een vrachtwagen van de dealer aan te pas komen om hem van het erf te krijgen!! Keurig een leenauto gekregen overigens. Al snel bleek dat de modules in de kofferbak aangetast waren door vocht of water. Met alle gevolgen van dien. De tussenstand was 2.500,00 euro schade en het zou me niet verbazen als het inmiddels 4.500,00 is. En dat na 13.000 km!!!! in een tank met een kleine ton op de teller!!!! man man man wat een ellende. Bovag net 3 maanden afgelopen ne net uit de allrisk. Coulance van de garage? of van BMW Nederland? Niks... Wat moet ik nou elke maand controleren of mijn auto van een kleine ton nieuwwaarde niet onder een boom staat? Of elke maand de afvoergootjes ontstoppen?

Wat mij opviel is dat mijn kofferbakraam het nooit gedaan heeft en nu wel na de reparatie. Ook is de bonkige 1e en 2e versnelling voorbij.
Ik begin te vermoeden dat ik 13.000 km met een sudderend probleem heb gereden...

Wie heeft ervaring met waterschade in een redelijk nieuwe bmw en krijgt nul op zijn request bij de garage? Ik had een zeer hoge pet op van deze garage in Heerveen en nog steeds maar enige coulance zou netjes zijn.

Deanobyte

Geplaatst door Deanobyte (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

MJ (0) PRO, 10 jaar geleden

Kijk eens op https://terugroepregister.rdw.nl/Pages/T... of er iets bekend is. Bovag of premium selection geeft ook verschillen in garantie. Maar op dit tech forum gaat het om oplossingen. Bijv. het dichtkitten van waterlekkages in jouw geval. Succes ermee.

edit mwa RDW doet het sinds 2012 nvt dus...

Deanobyte (0), 10 jaar geleden

Hi klopt je hebt gelijk. De oplossing was dik 3000,00 euro betalen aan de dealer. Maar goed. Ik vroeg ook of de bak in zijn 1 en 2 wat hoger afgesteld kon worden. Ik vond hem namelijk wat bonken. Niet echt traploos zeg maar. Na de reparatie van de elektrische schade was het perfect. Nu na 6 week en een rit naar Oostenrijk loopt de motor naar mijn idee weer wat rauw en hapt de versnelling tussen zijn 2 en 3. Wat kan dat zijn?

Bimmer Specialist (0) PRO, 10 jaar geleden

Hallo Deanobyte,

Wat jammer hey! ik heb mensen altijd afgeraden om een 5 serie vanaf het bouwjaar 2004-2009 aan te schaffen. 5 serie E60 modellen blijven een storing auto's en ze hebben veel schoonheidsfoutjes. Het beste modellen blijft de E39 modellen. ( onderhouden en rijden). Maar de diesels van E39 is ook weer niet goed. Ik zal zeggen, overweeg het goed. Verder even op je probleem. Ik zal het jou uitleggen waar het aan kan liggen.

* De slangen aan de achterzijde hebben een fout in het ontwerp . De uiteinden waar het water moet leeggieten, worden geknepen .

Aan het uiteinde van de slang hebben ze een bijlage die gemakkelijk kan klompen. Verder wordt het veroorzaakt door een achterstand van water dat in zware regen vindt zijn weg naar je auto. het bevochtigen van de tapijt en langzaam vullen van het reservewiel helemaal onderaan als een zinkend schip. Ik heb geen idee waarom ze op deze manier ontworpen hebben. Maar stuur anders mij een mail, zodat ik jou een paar foto's op kan sturen hoe je achter kan komen waar het aan ligt.

Controleer dit ook is even:

* haal de reserve wiel weg en controleer of daar een water ligt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.