BMW 5-Serie: BMW e60 trilt bij hard remmen hoge snelheid

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.2

Goedemorgen,
Mijn Bmw trilt bij hoge snelheden remmen. dus hard remmen bij 140.
dit heb ik er al aangedaan.
Schijven laten afdraaien, + nieuwe remblokken.
andere velgen geprobeerd.
rubbers gecheckt zover te zien niets bijzonders.
Waar kan het nog meer aan liggen?

Thnx

pluto2013

Geplaatst door pluto2013 (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Freude_am_Fahren (0), 10 jaar geleden

Gezien hetgeen je al gedaan hebt, zal het waarschijnlijk toch in te veel speling op de rubbers van de reactie-armen zitten.
Tik eens met een kunststof hamer tegen deze armen: Bij een kort dof geluid zijn de rubbers ok; hoor je een wat langer en samengesteld geluid (de klap die je zelf geeft + de bonk van de rubber bus die de speling op z'n bout of speling in het oog van de reactie-arm overbrugt), dan heb je speling op de bussen. Op speling testen met een bandafnemer (zoals bij de APK altijd wordt gedaan) kan natuurlijk ook.

Voordat je nieuwe bussen gaat plaatsen kun je nog proberen of licht opschuren van de remschijven (immers afgedraaid) nog verbetering brengt.

Als na het plaatsen van nieuwe bussen het probleem nog steeds bestaat, kun je altijd nog (een paar dagen) de remblokken-verwisseling L <--> R (zonder de remschijven mee te wisselen) toepassen. Dat kan het probleem doen verdwijnen, zelfs met aanwezigheid van speling op de reactie-arm bussen ...

pluto2013 (0), 9 jaar geleden

Alle rubbers zijn vernieuwd, nieuwe remschijven, nieuwe schokbrekers.

probleem zover opgelost.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.