BMW 3-serie 2017: Melding cruise crontrol uitgevallen.

Bouwjaar: 2017, Brandstof: Diesel, Transmissie: Automaat, Motorcode: F30, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 110

Hallo,

Onlangs heb ik enkele keren (tot nu toe 3x denk ik) een melding gekregen: cruise control is uitgevallen.
Maar alles werkt nog steeds goed, heb er geen last van. Kreeg deze melding vooral bij traagrijden zoals 40a50km.
Wel heb ik ook gemerkt dat er een marter is geweest tussen mijn motor en de motorkap isolatie heeft beschadigd. Ik heb verder gekeken naar geknaagde leidingen maar niets gezien. Natuurlijk diep onder de motor kon ik niets zien.
Kan dat zijn dat de marter de sensor van de cruise control beschadigd heeft? En 1x heb ik ook gezien samen met de cruise control dat mijn limiet ook is uitgevallen.

3 dagen geleden kreeg weer de melding, heb een foto genomen en onmiddellijk de cruise control opgezet en het werkte. Het is niet dat de melding uren blijft, gewoon secondjes en dan is de melding weg. Of misschien klikte ik ok zou ook kunnen maar dan zou nog steeds de melding moeten blijven (driehoekje).

En nochtans een kastje in de motor om marters weg te jagen.

Kan iemand mij hiermee helpen?

tuko

Geplaatst door tuko (120) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

harry4203 (1040) PRO, 1 maand geleden

Zoals hier reeds vele malen gemeld, uitlezen is een eerste vereiste bij zulk soort problemen.

    Heb ik laten doen, de garagist zei dat er enkele kleine storingen liet zien. Hij kon het zo niet uitmaken. Heeft alles gewist en bij de 1 melding kom da´ meteen terug om het opnieuw uit te lezen zei hij. Zodat hij dan de foutmelding kon lezen en over welk foutmelding het zou gaan. Het is niet de bmw garage omdat het heel moeilijk is om een afspraak te nemen ben ik dan maar naar een ander erkend garagist gegaan. - tuko (120), 1 maand geleden

tuko (120), 1 maand geleden

Heb ik laten doen, de garagist zei dat er enkele kleine storingen liet zien. Hij kon het zo niet uitmaken. Heeft alles gewist en bij de 1 melding kom da´ meteen terug om het opnieuw uit te lezen zei hij. Zodat hij dan de foutmelding kon lezen en over welk foutmelding het zou gaan. Het is niet de bmw garage omdat het heel moeilijk is om een afspraak te nemen ben ik dan maar naar een ander erkend garagist gegaan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.


"topic" // resources/views/layouts/app.blade.php