BMW 3-Serie: Mist in de koplampen

Bouwjaar: 1996

Hallo, mijn 3 serie Touring met de gewone koplampen heeft na een wasbeurt mistvorming achter het koplampglas. In mijn auto zit aan de ene kant een Bosch, en aan de andere kant een Hella koplamp, en ze hebben het allebei.
Bij buitenslapen tijdens een hevige regenbui komt er geen vocht in, het heeft dus duidelijk met het wassen te maken. Ik spuit niet abnormaal op de koplampen.
Weet iemand een blijvende remedie?
Groetjes,

Noel

polowonder

Geplaatst door polowonder (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

jandarma (0), 18 jaar geleden

Kapjes en de afdichtingen goed controleren achter bij de koplampenhuis ,kijken of er afdichtrubberschuim nog goed afsluit,indien niet het geval voorglas demonteren goed schoonmaken en opnieuw met zwarte siliconenkit opnieuw afkitten en de glas goed klemmen...

polowonder (0), 18 jaar geleden

Dank Gazi. Blijkbaar kan het voorglas dus gedemonteerd worden. Is dat bij zowel Bosch als bij Hella zo?
Bij rijden in hevige regenval komt er geen vocht in, enkel bij het wassen. Als het zich blijft voor doen, dan zal ik de koplampen eens demonteren, en je raad volgen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.