BMW 3-Serie: Motor: draait koud verschrikelijk, warm goed, of andersom

Bouwjaar: 1989, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600 M40

Goedemiddag allen,

Ik heb een probleem met mijn m40. Vroeger bij het koud starten startte hij heel vlot, van zodra hij warmer kwam te staan begon hij bij 900 a 1000 toeren te schokken en draaide hij sputterend rond, met af en toe een druppeltje benzine uit de uitlaat. Nu had iemand mij de tip gegeven de arm van de luchtmassameter te verzetten. Dit heb ik gedaan bij warme motor (denk meer lucht gegeven) en hij draaide als een zonnetje. Nu deze morgen startte ik hem, het leek wel of hij niet alles kon verbranden en klonk alsof hij op drie cilinders draait. Eens warm ging alles weer vanzelf...

Ligt dit aan de ontsteking (verdeelkap, bougies, bobijn), de benzine-injectie, de luchtinlaat, vacuumlekken, verstopte filters?

Ik lees ook vanalles over stappenmotor, maar ik ben Belg ;-)... Hoe heet zo'n ding nog, waar vind ik het, en hoe kan ik het best reinigen...

Thanks 4 help...

David

DenDuvel

Geplaatst door DenDuvel (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

jan T (30) PRO, 17 jaar geleden

david het is niet zo slim om te gaan buigen aan dingen als je niet weet wat er gebeurt.
beter is als eerste je co controleren en je ontsteking maar nu je de boel verbogen hebben weet ik niet of dat zoveel nut heeft wat ja wat is er werkelijk gebeurt nu je aan het buigen geweest ben.
groetjes jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.