BMW 5-Serie: motor koelt rap af

Bouwjaar: 2000

als jemet de wagen rijd (het is een 530 d E39 van 2000)duurt het 6km voor de wagen op bedrijfstemperatuur is staat de wagen 15 a 20 min stil is hij al voor de helft afgekoelt is dit normaal of zou er een fout zijn de termostaat is al vervangen had vandaag ook een 525 d in onderhoud binnen en had de zelfde fout

guido3865

Geplaatst door guido3865 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Thijs11395 (0) PRO, 19 jaar geleden

Guido,

Volgens mij is dat wel normaal. Na 6 km lijkt de motor warm (koelvloeistof) maar dan kan hij nog wel 50 km doorwarmen voor die echt door en door warm is (blok, water, olie, en alles eromheen). Als je de motor na zo'n korte afstand al uitzet, verliest hij snel zijn warmte aan de omgeving. Niets abnormaals dus - ik herken het van mijn eigen diesel.

Groeten, Thijs

TesT (0) PRO, 19 jaar geleden

thermostaat is defect, deze werkt electrisch.Alle BMW's zijn zeer snel op bedrijfstemperatuur.

steffenson007 (0), 19 jaar geleden

6 kilometer is niet ver hoor...

dfc (0) PRO, 19 jaar geleden

Nee 6 km is zeker niet ver voor een dieselmotor met directe inspuiting,deze zal zeker niet op bedrijfstemp.komen
de verbrandingsenergie word voor het grootste gedeelte gebruikt voor de aandrijving,daardoor is de motor zuiniger en hoeft er minder warmte via de koelvloeistof afgegeven te worden.
daarom vindt je op deze auto's standkachels om de motor en het interieur op te warmen.

TesT (0) PRO, 19 jaar geleden

standkachels zijn echt niet standaard bij deze auto's.
Er zijn merken die een motor op bedrijfstemperatuur brengen met een standkachel, volgens mij doen ze dit om de motor zo snel mogelijk op bedrijfstemperatuur te brengen vanwege de millieu normen.BMW doet dit via een electrische thermostaat die via het motormanagement wordt geregeld.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.