BMW 3-Serie: Motor komt langzaam terug op toeren

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 6cil

Ik merk iets aan mijn auto,eergisteren plaatste ik dat stukje over de stuurbekrachtiging maar ik denk dat daar niets mis mee is.

Als ik de auto start en geef gas dan komt hij heel langzaam terug op het stationair toerental....
De auto rijdt overigens helemaal perfect,stotterd niet of andere gekke dingen,alleen als ik stil sta en geef gas dan komt hij dus heel langzaam terug op het stationaire toerental,zou dit afstellen zijn?
Hij verbruikt ook helemaal niet veel benzine,is zelfs zuinig.

Ricobeemer

Geplaatst door Ricobeemer (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

14 Reacties

anoniem-1573996169 (0), 15 jaar geleden

hoogstwaarschijnlijk een vacuum lekkage

Ricobeemer (0), 15 jaar geleden

Bedankt voor je antwoord robbie,waar zou ikzoiets het beste kunnen zoeken? of kan dat overal zijn?

anoniem-1573996169 (0), 15 jaar geleden

even tijdens het lopen van de motor met remmenreiniger over het inlaat gedeelte spuiten als hij dan reageert moet je daar wat meer aandacht geven wel zeker van zijn dat je geen overslaande kabels hebt want remmenreiniger is zeer brandbaar

Ricobeemer (0), 15 jaar geleden

Ik denk dat ik maar even beter er mee naar een monteur kan gaan en deze is laten kijken,stel datzoiets mis gaat dan heb ik straks niks meer,bedankt in iedergeval. grt Rico.

anoniem-1573996169 (0), 15 jaar geleden

wijze beslissing

Ricobeemer (0), 15 jaar geleden

Inderdaad maar ik ben benieuwd wat me dit geintje weer gaat kosten,ik krijg het niet voor elkaar om een auto te kopen zonder problemen,deze auto ziet er perfect uit,130.000 km gereden,alle beurten bij de dealer gehad dus had er goed gevoel bij.

Het nadeel is dat ik niet echt verstand heb van auto's,vandaar dat ik het hier eerst vraag omdat ze mij in de garage wijs kunnen maken wat ze willen,ik weet het toch niet zeg maar,kost het 1000 euro dan is het zo en er zal toch iets aan gedaan moeten worden al rijdt hij gewoon goed maar wie weet wat er gebeurd als ik er niets aan doe,misschien word het alleen maar erger en is hij straks motorisch totalloss??

Een geluk dat ik niet echt een auto nodig heb dus ik kan eerst weer gaan sparen om hem te laten maken.
Waarom kopp ik dan een auto??
Tja,ik vind het toch leuk om een auto te hebben al begin ik wel steeds meer te denken om er mee te stoppen,een keer houd het op.

Ik hang hier nu een heel verhaal op,daar heeft niemand wat aan maar met m'n laatste auto's is het ook slecht afgelopen ook nadat ik er voor vele euro's aan heb laten repareren,of het was niet op te lossen of gewoon pech enz...
Maar goed,waar en welke garage zal ik nu eens moeten gaan bezoeken die mij eerlijk kan vertellen van hoe of wat er aan de hand is,mochten er garage's zijn die verstand hebben van een 320i e46 in de buurt van Steenbergen,ik lees het graag,bedankt zovast.

Marcel D (0), 15 jaar geleden

Rico.

Telefoonnr van garage waar mijn 523 in onderhoud is ==> 0165 533722
Beetje googlen, heb je het adres er ook zo bij.
Heeft schappelijke prijzen en mij meermalen uit de brand geholpen.

Hans4040 (375) PRO, 15 jaar geleden

@Marcel D: we gaan geen reclame maken he?

Marcel D (0), 15 jaar geleden

Hans.

Vandaar dat ik namen probeer te vermijden. Heeft echter geen mail adres achtergelaten om als PM te versturen. En zoals ik deze site al lang volg, zitten er niet veel van de heren daar in de buurt. Heb er nog niet een mogen aantreffen.

Ricobeemer (0), 15 jaar geleden

Bedankt Marcel,ik zal er eens naar bellen.

Ricobeemer (0), 15 jaar geleden

Nou heb ik nog geen tijd gehad om te bellen maar ik kan natuurlijk gissen wat ik wil,heb gisteren een colega nog even laten luisteren en die zegt dat het de stuurbekrachtiging toch is.
Nou hebben ze voor dat ik de auto vorige week kocht nog de aircopomp vervangen en misschien zit de riem ook wel verbonden met de stuurbekrachtigingspomp en zou die riem wel eens te strak kunnen staan denk ik.
Ik kan er ook helemaal naast zitten,het geluid dat ik hoor hoor je alleen als ik stil sta en het stuur beweeg,gewoon stremmend.
Mischien heeft het wel overal invloed op en lijkt het maar dat de motor langzaam terug op toeren komt.

Ricobeemer (0), 15 jaar geleden

Ik ben er langs geweest en het is de stuurbekrachtigingspomp,volgende week wordt de auto gerepareerd,bedankt voor de tip.

vegito (0), 15 jaar geleden

Wat zijn de kosten voor de reparatie?.

Marcel D (0), 15 jaar geleden

Mocht je mijn tip gebruikt hebben, graag gedaan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.