BMW 3-Serie: motor loopt bij stilstaan warm.

Bouwjaar: 1995

Bij deze bmw 316 hebben wij een motor geplaats van de sloop, het eerste probleem deed zich eigenlijk gelijk al voor ,tikkende klepstoters, dit wordt nu echter na een aantal ritjes al wat beter ,maar nu loopt de motor steeds warm als de auto stil staat (tijdens het rijden is het goed?), Wij hebben de thermostaat al vervangen,en ook de viscokoppeling van de fan omdat deze volgens ons niet goed meedraaide als de motor warm werd. Wie kan ons helpen?

PIETER9040

Geplaatst door PIETER9040 (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

h.hannemann (0) PRO, 18 jaar geleden

Waterpomp schoepenwiel los ???
Werkt de kachel bij stationair draaien??

Buedts (0), 18 jaar geleden

Heb net hetzelfde voor met een E36 318. Deze loopt warm na stilstaan en zakt weer na een tijdje rijden. De kachel werkt dan zo goed als niet bij stationair draaien.

Siem Bijman (180) PRO, 18 jaar geleden

Misschien koelt de radiateur meer.Door de rijwind wordt het nog net goed genoeg gekoeld en bij stilstaan kan de fan het gewoon niet meer aan.Wellicht zit de radiateur verstopt?

Vroeger had je met die kadettjes etc. vaak dat de radiateur geen koellamellen meer had en dan had je ook bij het stoplicht een oplopende temperatuur.Als je dan wer ging rijden, was het weer goed.

PIETER9040 (0) PRO, 18 jaar geleden

ik heb er gisteren nog weer een andere visco koppeling op gezet (2eh) maar als de motor warm is draait ook deze niet goed mee.ik kan hem gewoon tegen houden, dit zou normaal toch niet moeten kunnen? ik heb nu een nieuwe besteld en monteer deze vanmiddag, ik hoop dat het dan goed is?

h.hannemann (0) PRO, 18 jaar geleden

Ga effe na of dit probleem ook bij de hand was met die vorige motor???(visco.kopp)zo nee dan kun je alles wat niet vervangen is uitsluiten.

stefan84 (0), 18 jaar geleden

visco mag je tegenhouden bij warme en/of koude motor!

maar deze is defect als hij geeft weerstand bied!

dus als hij soepel draait met de motor uit dan is hij kapot.

succes

eric64 (0) PRO, 18 jaar geleden

De visco moet "inslaan" als de motor op temperatuur is en aan je waterpomp ligt het zeker niet ; want dan loopt de temp zo snel en hoog op dat hij koelvloeistof eruit gooit en je koppakking eruit ligt.
Kijk ffr als je de nieuwe visco krijgt of deze ook rechtop staat ; als ze liggen gaan deze ook stuk.

janrietman (0) PRO, 18 jaar geleden

draait de koelvin wel goed in koeltunnel van de radiateur?

PIETER9040 (0) PRO, 18 jaar geleden

Na diverse temperatuurmetingen kwamen wij erachter dat de temp. meter niet de juiste informatie verschafte.Temperatuursensoren aan de motor vervangen en het probleem was opgelost.
Allen bedankt voor het meedenken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.