BMW 3-Serie: Motor loopt niet

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: 320i vanos

een goede middag.

Dit is een een uitdaging, voor de echte kenner dus.

Een korte uitleg.
recent voor een stoplicht zonder duidleijke oorzaak begon de auto te sotteren en pruttelen en sloeg deze af. Meerdere pogingen hem te starten, baatten niet. Compleet willekeurig startte gij maar sloeg weer af.
Om veel heen en weer geloop te voorkomen, ben ik naar de dealer gegaan en hem laten uitlezen.
De computer gaf geen storing aan, Pompen werken, lambdasonde, nokkenassensor idem, hoofdrelais deed het ook.
Uiteraard is ook de hoofdcomputer voorbij gekomen, echter deze zag er ook onaangedaan en droog uit. Kortom een raadsel. Een uur en kwartier later, 127 euro lichter en auto loopt nog niet.

De monteur (20 jaar bmw ervaring naar eigen zeggen) wist het niet meer. Na meting en wat zoekwerk bleken de injectoren geen signaal te krijgen. Hij begreep het niet. De enige optie die de man voostellen was de computer vervangen (De man stelde zelf de sloop voor, daar een nieuwe 700+ euro zou kosten). De vraag was voor hem ook of het daarmee verholpen was. Verder zoeken zou de kosten alleen maar doen oplopen naar absurde bedragen.
Weet iemand wat de oorzaak van dit probleem zou kunnen zijn en hoe dit te verhelpen is?

Nu het volgende probleem.
De computer die uit mijn BMW komt is een Siemens MS 40.1. Na enig speurwerk gaat het volgens de volgende site (
http://www.vrchlabi.cz/e30/ruzne/enginen... om een M52B20 motor. Deze zouden echter pas na 94 in de running moeten zijn. Normaliter hebben deze modellen een Bosch DME 3.1 computer in zich, een M50B20 dus.
De computer die ik nodig heb blijkt erg schaars en is tot nu toe niet 2 de hands aangeboden. Navraag bij Bmw bracht vooralsnog geen dudielijkheid.

Wie o wie, Weet hier een antwoord op.

timwolly

Geplaatst door timwolly (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Driver21 (0), 15 jaar geleden

misschien krukassensor...(marja dan zou die eigenlijk wel een storing moeten hebben,maar kan wel) heb een keer gehad maar was met een 4cil
toen starte hij ook niet meer...

oldford (0) PRO, 15 jaar geleden

Als je op de volgende site de laatste 7 tekens van je chassisnummer invoert krijg je te zien wat er origineel gemonteerd is.
http://www.bmw-z1.com/VIN/VINdecode-e.cg...
Was een M50 origineel, dan heeft deze dus een andere motor gekregen (inclusief ecu).

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.