BMW 5-Serie: motor ratelt+onregelmatig toerental+geen snelheid

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 525dA touring

Deze morgen is plots bij het rijden de motor beginnen raar doen. Hij raakt niet verder dan 40km/h. Bij stationair draaien zit er ook een ratel in de motor. Als ik dit moet localiseren, is dit in de buurt van de turbo ergens. De turbo is 15000km geleden reeds vervangen geweest, alsook reeds 3 injectoren(1+2+4).
Sinds vorige week had ik vastgesteld dat de motor stationair de indruk gaf om wat te wijzigen van toerental, maar dit was niet vast te stellen op de toerenteller. Ik ging er van uit dat dit mogelijk met niet goede brandstof te maken zou hebben, en dat dit zou verdwijnen na volgende tankbeurt.
Deze morgen was ik 2 km ver als de motor plots inhield en niet meer wou accelereren zoals het hoort. Hij maakte een ietwat fluitend geluid en wou niet verder dan +- 40 km/h. Ben teruggekeerd en thuis bij aankomst merkte ik dat er ook een ratelend lawaai in de motor zat. Bij het openen van de motorkap kwam het lawaai van uit de buurt van de turbo/omgeving bijvul ruitensproeireservoir. Oliepeil = ok, maar als ik de vuldop van de olie verwijder, komt er vrij veel, precies rook/uitlaatgas,... , uit de opening.

meer gegevens:
525dA touring E39
bj 03/2003
238000 km

Iemnd een idee waar ik kan beginnen zoeken?

Fredje987

Geplaatst door Fredje987 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Fredje987 (0), 11 jaar geleden

Nog eens goed nagekeken en heb volgende vastgesteld:

Volgens mij gaat bij stationair draaien de turbo steeds open. Ik hoor een zuigend lawaai in de luchtaanzuig met een frequentie van +- om de seconde. Zou het kunnen zijn dat er een schoep is afgebroken in de turbo? Dat deze voor het lawaai zorgt, alsook het onregelmatig draaien?

Fredje987 (0), 11 jaar geleden

Het was inderdaad de turbo.
Vervangen en alles is ok

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.