BMW 3-Serie: motor stottert en loopt slecht in lage toeren

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Benzine, Motorcode: 320i

Hallo,

Ik heb sinds kort een BMW 320i. Nou heb ik er een dag mee gereden en sinds ik de volgende ochtend weg wil rijden doet hij moeilijk.
Bij het rustig optrekken vanuit stilstand in de 1 lijkt het net of hij geen vermogen heeft en begint pas op gang te komen vanaf 2000 toeren. Verder als ik in een constant laag toerental rijd (onder de 2000 toeren), begint te auto te schudden. Ook bij stationair lopen schud de hele auto en hoor je de motor meer en minder toeren maken terwijl de toerenteller gelijk blijft. Bij het uitlezen van de auto kwam alleen code 73 eruit. Dat was dat de km-teller niet goed werkte.

Iemand enig idee wat dit kan zijn?
Alvast bedankt!
Groetjes Nick

young caesar

Geplaatst door young caesar (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

GJBAutos (0) PRO, 13 jaar geleden

Code 73 hebben we niet veel aan. Maar zoek het eerst maar eens in een lucht lek in het inlaat traject. Alle rubber slangen controleren of scheuren en of ze goed vast zitten.

gr Martin

Christiaan20 (0), 13 jaar geleden

ik heb precies de zelfde auto en het probleem maar weet ook niet wat het kan zijn?

gr. christiaan

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Vooral de geribbelde slang tussen LMM en gasklephuis gaat wel eens stuk, of de aansluiting onderaan deze slang ( zitten nog 2 slangen op aangesloten, stappenmotor en carterventilatie )

Ik vind deze motoren zowiso al niet veel doen in de lage toeren, en als je dan ook nog aan het rijden bent onder de 2000 toeren, vind ik wel erg weinig..Maar buiten dat mag hij nog niet raar gaan lopen.

Misschien ben je inmiddels al wat verder gekomen ?

Gr Stefan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.