BMW 5-Serie: motor te warm worden bmw 523I

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine

Geachte leden .De motor word te warm na vertragen van snelhied.Volgens mij is het contact in het schoppen wiel defect dat zich bevind op de waterpomp.De waterpomp is niet kapot want die heb ik er al afgehaald en nagekeken.Joincullas heeft hij ook niet aangezien het water in de
radiator niet broebeld voor hij te warm word.Nu moet ik wel zeggen dat er één windvanger van het schoeppewiel afgebroken is maar volgens kan het daar niet door komen .Kunnen er nog andere gebreken zijn die voorkomen bij deze modellen? Mvg

slebon 1

Geplaatst door slebon 1 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Hallo Patrick

Laat toch eens met een CO snuffelaar controleren of er geen uitlaatgassen in het koelsysteem zitten, toch kan de koppakking defect zijn of zelfs de kop gescheurt, het kan veel meer mogelijkheden hebben, ook al borrelt de koelvloeistof nu niet.

Dat 1 schoepje afgebroken is kan het probleem niet veroorzaken..

Gr Stefan

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Thermostaat kan kapot zijn/verkeerd aangestuurd worden. Deze wordt elektronisch geregeld.
Uit laten lezen bij de dealer, eerst foutcodes, dan sensorwaardes controleren. Vooral koelwater temperatuur.
Heeft er 2 - 1 x motor temperatuur en 1 x uitgang radiateur.

GJBAutos (0) PRO, 13 jaar geleden

Deze motor heeft een normale Thermostaat. Wat bedoel je met vertragen van snelheid? Als je bedoelt dat ie te warm wordt als je langzamer/langzaam rijd dan denk ik dat je visco kapot is.

gr Martin

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.