BMW 3-serie Touring 2015: Motorolie

Bouwjaar: 2015, Brandstof: Diesel, Transmissie: Automaat, Motorcode: B47D20A, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 120

Hoe weet ik precies welk type olie in mijn auto past. Is er een site die aangeeft voor de BMW die ik gebruik welke specifieke vrijgave van de fabrikant ik moet gebruiken voor mijn auto?

Snake Eye

Geplaatst door Snake Eye , lid sinds 7 jaar geleden

7 Reacties

kaleido 1 PRO, 1 jaar geleden

Kroon olie heeft een overzicht , Google maar eens.

Snake Eye, 1 jaar geleden

Thanks kaleido 1, ik had hier inderdaad naar gekeken. Hier komen 3 voorbeelden naar voren die ik kan gebruiken. HELAR MSP+ 5W-40, HELAR SP LL-03 5W-30, PRESTEZA MSP 5W-30. Waar het mij echt om gaat is de fabrieksvoorkeur vanuit het automerk zelf. Bijvoorbeeld op de site van Kroon-olie staat 3 voorbeelden waarvan ook nog eens het verschil van 5w30 & 5w40 onderling. Hier raak ik als leek een beetje mee in de war. Bijvoorbeeld bij VW hanteren ze de code: VW 505. Heeft BMW zelf bijvoorbeeld ook zo'n indicatievoorbeeld?

oldford PRO, 1 jaar geleden

Ja, ook BMW heeft van die codes/eisen. Als je rechts klikt op de olie en een nieuwe pagina/tab opent zie je het hele lijstje van diverse fabrikanten waaraan de olie voldoet.

MJ PRO, 1 jaar geleden

Eerst was het Castrol nu is het Shell wat BMW promoot. De dealer verkoopt Shell olie met op het pak BMW gedrukt. Ik gebruik nog steeds de Castrol olie die wordt voorgeschreven en ververs de olie sneller. Rij veel korte stukken.

JGC, 1 jaar geleden

Qua olie advies kan je beter gebruik maken van de adviestools van Eurol of Shell, deze gebruiken data van Haynes voor hun advies, die is vaak beter dan de data van Olyslager die gebruikt wordt door Kroon en Castrol.
Olyslager is vaak van de hippe dure olie aanraden bij oudere auto's, zoals 0W30 in een 1.4HDI die met 10W40 op de markt kwam, of 5W30 in een Golf 2.

Welk merk olie je gebruikt boeit eigenlijk niet, zolang het maar aan de eisen voldoet.

MJ PRO, 1 jaar geleden

Ja op oude pakken Castrol stond nog BMW LL04 spec maar na de wissel ten gunste van Shell verdween dat van de package.....
Maar je hebt gelijk gewoon de olie gebruiken die de fabrikant voorschrijft. Dat staat meestal ook in het instructieboekje.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!