BMW 3-Serie: Motorsteun kapot, gevaarlijk of niet?

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: M43B16

Heren,
Na een tijdje probleemloos rondrijden merkte ik de laatste tijd al op dat het motorblok bij drempels en kuilen in het wegdek soms een tik maakt en rammelt. Ik dacht eerst dat dit aan het stuur mechanisme lag en dag er mogelijk een stangetje vervangen moest worden. Tot dat gister bij het stoplicht een schaaf geluid onder de motorkap vandaan kwam. Ik ben direct gestopt en wat bleek nu, de ventilator liep aan tegen de behuizing.

Vanmorgen de auto op de krik gezet en er een half uur onder gelegen en alles gecontroleerd. Ik kwam tot de conclusie dat de motorsteunen helemaal op zijn en dat het motorblok niet echt meer recht in de auto licht maar naar de bestuurders kant is verschoven. Wat direct ook het probleem aanduid waarom de ventilator in de behuizing aanloopt.

Nu is mijn vraag het volgende. Ik heb pas tijd over 2 weken om dit te vervangen. Kan ik de situatie erger maken als ik hier mee door blijf rijden of loop ik gevaar het motorblok te slopen en de versnellingsbak. En hoe kan ik dit het beste vervangen.

Groet

Juggermood

Geplaatst door Juggermood (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

kaleido 1 (1755) PRO, 8 jaar geleden

Ja niet meer mee rijden eerst repareren.
De oude er uit halen en een nieuwe terug monteren lijkt mij .
Motor ondersteunen met een krik bv.

Juggermood (0), 8 jaar geleden

Waar kan ik dan de krik het beste plaatsen... Onder de carter lijkt me niet handig? Denk dat het metaal niet sterk genoeg is!

kaleido 1 (1755) PRO, 8 jaar geleden

Klos/plank hout er tussen en er niet midden onder , maar onder een zijkant of met een klos hout onder de krukaspoulie .
Carter kan wel wat hebben , als je de druk maar verdeelt.

Hans4040 (330) PRO, 8 jaar geleden

Mocht de carterpan het begeven, kan je hem altijd nog onder de krukas ondersteunen.. [img]http://www.kolobok.us/smiles/icq/biggrin...[/img] [img]http://www.kolobok.us/smiles/icq/biggrin...[/img]

Juggermood (0), 8 jaar geleden

Duidelijk! Ik ga het met een blok / plank houd ondersteunen.

Weet iemand hoe ver ik het motorblok vrij om hoog kan krikken zonder dat ik de versnellingsbak los haal of met het opkrikken sloop? Is dit mogelijk voor een paar centimeter zonder dat de rest los gehaald hoeft te worden ?

Groetjes en tevens bedankt voor de hulp

Brum1467 (0), 8 jaar geleden

Alles met beleid en dan zie je vanzelf hoever je kunt gaan. Ook niet meer opkrikken dan noodzakelijk om de motorsteun te vervangen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.