BMW 3-Serie: BMW 320i E90 (2005) Foutcode P0012 en Foutcode P0366 nokkenassen

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: N46

Wie o wie heeft er meer ervaring met deze BMW motoren? Ik zit met een lastige kwestie en wil zeker weten dat ik de juiste onderdelen ga vervangen om het probleem op te lossen.
Wij hebben een 320i in de werkplaats staan die al een aantal weken de foutcode P0012 geeft (nokkenas sensor B2 signaal probleem) en de foutcode P0012 nokkenas A1 te veel achter.
Onlangs hebben we al wel de kettingspanner van deze auto vervangen omdat de auto met starten een ratelend geluid maakte (alleen sochtends bij de koude start, verder bijna niet). Dit geluid is met het vervangen van de spanner verholpen. auto start weer prima.
Aangezien de foutcode een nokkenas sensor aangaf heb ik beide nokkenas sensoren uitgewisseld met een andere E90 3-serie die wij hier in de voorraad hebben staan. Dit heeft helaas niet geholpen want het lampje kwam na 1 proefrit weer terug.?
Wij zitten nu te denken een een opgerekte distributieketting, maar als ik hier op ga googlen kom ik dit probleem bij deze motor zelden tegen. zou dit wellicht toch kunnen? De motor loopt verder prima, geen bijgeluiden te horen.
Het enige wat ik eraan denk te merken is dat de auto met name in zijn eerste en tweede versnelling enigszins vermogen mist (niet veel maar lijkt wel wat minder te zijn dan je zou mogen verwachten met 150pk
De motor heeft overigens 152.000km gedraaid.

Wie heeft er ervaring met deze motoren of deze storing en kan me hier een advies in geven?

Alvast bedankt voor het meedenken!

Autobedrijfschouten

Geplaatst door Autobedrijfschouten (0) PRO , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Autobedrijfschouten (0) PRO, 8 jaar geleden

Ik moet er ook bij vermelden dat we het kleppendeksel al eraf gehaald hebben om de ketting te bekijken en hier zagen we op het eerste oog geen bijzonderheden

carlosvdk68 (0) PRO, 8 jaar geleden

Heb je het speciaal gereedschap al op de nokkenassen gezet met de pen op OT?
Ik durf te wedden dat ie toch van tijd af is...
Komt toch echt wel 'vaak' voor helaas.

Autobedrijfschouten (0) PRO, 8 jaar geleden

We hebben een tijdje met de auto gereden en het storingslampje is uitgegaan en al 2 weken niet meer teruggekomen. hopen dat het zo blijft! dank voor de hulp.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.