BMW 3-Serie: Na alles wat vervangen is nog steeds schudden bij stationair toe

Bouwjaar: 1993, Motorcode: 320I coupé

Hallo,

Gisteren heb ik voor de tweede keer de stappenmotor gereinigd en meteen de vacuumslang vervangen die naar de dikke slang tussen lmm en gasklephuis zit omdat deze poreus was. De slang van de carterventilatie naar de dikke slang tussen lmm en gasklephuis is ook vernieuwd. De overige slangen zijn heel want dat heb ik gechecked.

- Brandstoffilter is vernieuwd
- Luchtmassameter is vervangen
- Koelvloeistoftemperatuursensor is nieuw (blauw)
- Lambdasonde is nieuw

Ik weet het nu niet meer. Als hij koud is loopt hij perfect maar zodra hij echt goed op temperatuur is gaat’tie een beetje schudden en anders lopen. Het toerental blijft mooi op 750 toeren stationair maar toch laat’tie af en toe een steekje vallen en pruttelt hij een beetje als ik na een tijdje even gas geef, geef ik daarna weer gas dan doet hij het niet. Wacht ik even en geef dan gas dan hoor je eerst even blup blup en gaat dan pas.

Wat ook het geval is wanneer ik met een hoge snelheid aankom bijvoorbeeld de afrit van een snelweg neem en stilsta voor een stoplicht loopt hij stationair super maar naar 10 seconden zakt het toerental en gaat dan weer zo gek lopen en dan zie ik mijn versnellingspook ook trillen.

Een M50 motor is een rauwe motor dat weet ik maar die moet voor de rest toch ook trillingsvrij lopen of niet?

Ik wil nu voor eens en voor altijd van dat irritante onregelmatige stationairloop af.

En dan als laatst, ik heb weleens aangegeven dat wanneer de motor draait ik altijd een fluitgeluid hoor. Toen ik gister na alles in elkaar gezet te hebben de auto startte hoorde ik na 20 seconden ongeveer ineens een opkomend steeds harder wordende zuiggeluid en ineens was de bekende fluittoon er weer.

Ik heb gister dat hele carterventilatieklep (dat zwarte klikding) met die slangen eraan losgehad. Zou dat daarmee te maken hebben dat'tie zijn fluitje even kwijt was?

Wie kan mij hierbij helpen?

Mijn dank is groot.

Groeten,
Marnas

Marnass

Geplaatst door Marnass (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

hennep (0), 16 jaar geleden

stationair schommeling wordt vaak door een niet goed werkende stappenmotor of een vies gasklephuis veroorzaakt.

Marnass (0), 16 jaar geleden

[quote=hennep]stationair schommeling wordt vaak door een niet goed werkende stappenmotor of een vies gasklephuis veroorzaakt.[/quote]
Hoi Hennip,

Bedankt voor je reactie:
Gasklephuis heb ik gisteren uitgebreid schoongemaakt met remmenreiniger. Daar heb ik nog niet aan gedacht: Ik heb altijd gedacht, een stappenmotor werkt of werkt niet. Maar niet goed werken kan dus ook nog. Misschien ligt het probleem daar wel dan.

Groet,

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.