BMW 5-Serie: nieuwe BMW 5 serie aangeschaft met 3 kleine problemen

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2800

Hallo allemaal, sinds gisteren heb ik een andere 5 serie. Het is een 528i 1996 met 224 dkm. Ik heb 3 kleine problemen. Misschien dat jullie mij kunnen helpen.

1> met een koude start, is mijn toerental te laag ( rond de 650 toeren/min. )en trilt mijn auto. Na 3 km rijden is het probleem weg. Is dit een kwestie van nieuwe bougies en gelijk even olie verversen? Ik heb mij laten vertellen dat de lambda sensor/stationair sensor defect kan zijn. Maar een Lambda sensor zit toch alleen in een diesel of heb ik het mis.

2> Reserve afstandbediening werkt niet. Ik heb hem getracht te initialiseren zoals Ruud aangaf=handleiding maar ik krijg dan het probleem dat de tweede sleutel het dan wel doet en de eerste niet meer. Na het weer proberen van initialiseren doet de eerste sleutel het en dan de tweede niet meer. Dus iedere keer een van de twee ome en om. En helaas niet allebei.

3> De drukknoppen op de afstandbediening zijn erg versleten. Op een site realoem heb ik gezien dat de druktoetsen niet los leverbaar zijn. Is dit inmiddels al weer wel leverbaar. Anders moet ik hem met sleutel kopen en dan ben je geloof ik rond de 150 Euro kwijt.

Geplaatst door

Werkpaard (0)

al 20 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

1. laag toerental koud:

* Temperatuur zender defect
* stationair steller vervuild of defect
* inlaattraject + gasklephuis vervuild.
* Luchtmassameter defect

** lambda sensor:

* deze zul je vaker bij benzine motoren aantreffen dan bij diesels,
* normaal werkt deze alleen op bedrijfstemperatuur, en zal met de koude motor weinig te maken hebben.

2. me do not no.

3. me do not no either

Willem

Willem12089 0
badge

16 jaar

correct me if i'm wrong, maar volgens mij doet de lambdasonde NIET mee in een koude start, deze doet zijn werk pas na een aantal minuten volgens mij, als de motor warm wordt.


Het sluetelprobleem ZOU kunnen zitten in het feit, dat er teveel sleutels ingeleerd zijn. Dit is iig bij volvo zo, dat er maximaal 6 sleutels ingeleerd kunnen worden.

3, geen flauw idee.

Groeten Marcel

hellbat 0
badge

16 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.