BMW 3-Serie: Olie lekage e46

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 3.18

3 dagen geleden heb ik mijn eerste auto aangeschaft, gekocht bij een particulier.
Een dag later na de aankoop, kom ik er achter dat als de moter warm is, olie lekt onder de motor.
Er is nu ongeveer iets minder als een halve liter olie gaan lekken in totaal. na 200 km te hebben gereden zag ik pas een olie lampje branden, dit was nog geen 2seconden lang. Ook heb ik de oliepijl bekeken, deze is precies goed.. Waar kan de olie vandaan komen?

Jeffrey412

Geplaatst door Jeffrey412 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

CIVICCOUPE66 (0) PRO, 13 jaar geleden

dat is moeilijk te zeggen..heb je een m43tu of een n42 motor?
ik zou hem eerst goed reinigen met hogedruk en dan kijken waar het olievandaan komt..
kan voordeksel/oliefilterhuispakking of klepdeksel zijn..

Jeffrey412 (0), 13 jaar geleden

Bedankt voor je reactie,
Hoe/waar kan ik zien wat voor motor het is ?
Goed reinigen heb ik gedaan, toch is het nog moeilijk om te kijken waar het vandaan komt. Ik heb het idee dat het rechts in het midden van het blok vandaan komt. (als ik voor de auto sta en in de motorkap kijk)
Als ik de auto op straat heb staan, dan ligt het ongeveer in het midden van de motorkap, en dan 20/30 cm meer naar het voorwiel van de passagiers kant.

vegito (0), 13 jaar geleden

N42 kan zowiezo niet civiccoupe het is een M43TU motor. Olie lekkage kan komen door de oliefilterhuis pakking die niet meer goed is en klepdeskel pakking. Het beste is om je motor even af te spuiten boven en onder zodat je kan achterhalen waar de lekkage vandaan komt. Als je carterpan pakking lekt dan kan het wel eens een duur geintje kosten ivm man uur.

De lekkage zoals jij beschrijft komt bekent voor olie filter huis de boosdoener is. Ik heb namelijk dezelfde auto en probleem gehad meestal is dit het probleem.

CIVICCOUPE66 (0) PRO, 13 jaar geleden

lees effe goed we praten dezelfde dingen..ik kan niet ruiken vanaf hier dat het een m43tu is het kan ook een n42 blok zijn die zijn ook in e46 gebouwd daarom vroeg ik is het een n42 of m43tu
m43 tu lekken vaak bij oliefilterhuis of voordeksel.
ik zie nu dathij de bouwjaar van de auto heeft gezet 1998 dat zat gisteren niet beschreven.
1998 is inderdaad m43tu

Jeffrey412 (0), 13 jaar geleden

Oké, ik heb hem dus naar de garage gebracht, en hun hebben het gehele blok nogmaals schoongespoten. hij lekte toen geen olie meer.. ik ben nu een stukje wezen rijden, en het lampje van de olie brande alweer.. 4 seconden lang ongeveer. dit is de 3de keer, terwijl ik tot nu toe elke dag de olie pijl bekijk.(en ja, met koude motor) de olie pijl is gewoon goed. precies zoals het hoort.
Ook hebben ze bij de garage de computer erop aangesloten.. hierbij gaf hij in een fractie van een seconden een melding aan dat de olie(tempratuur?)meter een storing had. Raar, want dit lijkt mij toch een geheel los taand onderdeel van de lekkage?

vegito (0), 13 jaar geleden

Sensor onder je carterpan kan stuk zijn.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.